Slovenija > Črna kronika
24535 ogledov

Smrt devetletnika. Vanj je trčil maturant.

Nesreča Daruvar Pixell
Deček se je z makadamske stranske ceste vključeval na glavno. Trka z avtomobilom ni preživel.

Hrvaško pretresa tragična nesreča, v kateri je umrl 9-letni deček. V Daruvaru je včeraj popoldne po navedbah policije deček vozil kolo in se v promet na glavni cesti vključeval s stranske makadamske, poročajo hrvaški mediji.

Kot piše v policijskem poročilu, se pred vstopom na glavno cesto deček na kolesu ni zaustvil, ravno v tem hipu pa je po cesti pripeljal osebni avtombil, ki ga je vozil maturant daruvarske srednje tehnične šole.

Po silovitem udarcu je dečka odbilo na bankino, poškodbe so bile tako hude, da je na mestu umrl. Vozilo maturanta je po trku končalo v drogu električne napeljave, voznik se je pri tem huje poškodoval, a je izven življenjske nevarnosti.

Skupaj s pokojnim 9-letnim dečkom je bil v času nesreče tudi njegov leto dni starejši brat. Mama fantov je za portal 24sata med drugim v solzah izrazila kritiko na račun mestnih oblasti, ki da ne skrbijo za košnjo ob nevarnem križišču. "Če visoka trava ne bi zakrivala pogleda, bi bil moj sin zagotovo še živ," je prepričana.

Po tragediji se je oglasila tudi ravnateljica šole, ki jo zaključuje maturant, vpleten v nesrečo. Povedala je, da so imeli pred tragedijo povsem običajen delovni dan na šoli in da je prepričana, da 19-letnik ni zaužil niti kapljice alkohola.

Kokra Huda nesreča Slovenija Potnico po padcu odneslo v reko Od semaforjev ni kaj dosti ostalo. (Foto: Jerca Božič Kranjec) Povzročil nesrečo Slovenija Vinjeni voznik se je med bentenjem nad policisti poškodoval

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Žurnalček 07:03 27.maj 2018.

    Kaj a zdaj še s svojga mererinega jezika ne znate prevest v slovenščino¨! KOLESAR JE TRČIL V AVTO IN NE obratno !!!!!

  • Snežinko 08:55 23.maj 2018.

    Z vsem spoštovanjem do umrlega bom vseeno napisal: zdaj je pa trava kriva, da fant ni pogledal levo-desno, preden je zapeljal na cesto? Vozil je tako, kot večina kolesarjev: kot da so sami na cesti. Zanje ne velja nobeno pravilo, ...prikaži več noben rdeč semafor, oni so kralji. Potem pa nekdo nekoga zbije je pa kriva trava, pa kmetje, ki je ne kosijo, pa občina, ki ne poskrbi za "divjake"... japajade. Krivi so starši sami, ki so očitno fanta napačno naučili vozit kolo (ali pa ga verjetno sploh niso učili...)