Slovenija > Črna kronika
3667 ogledov

Psi pokončali 71-letnico, nekateri zdaj spet pri lastnikih

Ameriški pit bull terier
Takšna je usoda psov, ki so na Dolenjskem pokončali starejšo žensko.

Na upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin so pojasnili, da so enega psa lastniku vikenda vrnili pod pogojem, da bosta v naslednjih šestih mesecih opravila predpisano šolanje. Tri pse so vrnili ostalim lastnikom. Dva psa, ki sta sodelovala v napadu, so usmrtili, eno psico pa bodo usmrtili v roku 30 dni po odstavitvi mladičev. Ostale pse bo zavetišče, kjer so trenutno, oddalo novim lastnikom.

Pes z nagobčnikom Pokončali 71-letnico Vizita za živali Tragedija na Dolenjskem: "Vemo, kako ti psi vlečejo, trgajo!"

Inšpektorji so na vikendu našli 13 psov pasem pit bull in xl bull, od tega osem odraslih in pet mladičev. Lastnik petih odraslih psov in petih mladičev je bil po uradnih evidencah moški, ki je tudi lastnik vikenda, lastnica dveh psov je bila avstrijska državljanka, lastnik še enega psa pa moški iz Krškega.

Ameriški pit bull terier Nove informacije Vizita za živali Cene teh psov do 3.000 evrov

Proti lastnikom teče več postopkov

Kot so navedli na upravi, so zoper lastnike uvedli več postopkov, ki se nanašajo na kršitve več dolžnosti, med drugim dolžnosti, da mora lastnik psa zagotoviti, da je pes do dopolnjenega tretjega meseca starosti označen na predpisan način, dolžnost, da v sedmih dneh od pridobitve psa prijavi pristojni veterinarski organizaciji (mladiča najpozneje do dopolnjenega tretjega meseca njegove starosti), dolžnost, da z ustrezno vzgojo in šolanjem zagotovi, da žival ni nevarna okolici, in dolžnost, da pri posedovanju več kot petih odraslih živali priglasi gojitev.

Na Policijski upravi Novo mesto so na vprašanje, ali so v povezavi s tem primerom že podali kakšne ovadbe, odgovorili le, da zaenkrat preiskava še ni zaključena.

Ameriški pit bull terier Intervju Vizita za živali Pri krdelu ni popuščanja in gledanja skozi prste

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Lavdan 18:38 04.oktober 2017.

    Nekateri na žalost nimajo jajc in morajo imeti mrcino, da ima jajca namesto njih.