Slovenija > Črna kronika
141 ogledov

Trboveljski policisti ob begu Mateja, ki je utonil v Savi, ravnali zakonito

<slovenija>21.07.08, reka, sava, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Posebna komisija je ugotovila, da so policisti ob bežanju 19-letnega Mateja, ki je pred njimi skočil v Savo in utonil, ravnali zakonito in strokovno. Prijavo 20-letnega Matejevega kolega, ki trdi, da so ga udarili, je policija predala specializiranemu državnemu tožilstvu.

"Policisti so avgusta v Trbovljah, ko je v bežanju pred njimi 19-letnik skočil v Savo in utonil, policijska pooblastila izvedli zakonito in strokovno," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana ( PU Ljubljana), kjer so zaradi nesrečnega dogodka ob Želežniški postaji Trbovlje, ustanovili posebno komisijo. 

Zakaj sta mladeniča bežala, niso uspeli ugotoviti

Kot so zapisal, so končne ugotovitve dogodka, ki se je zgodil v noči na 26. avgust pokazale, da so takrat trboveljski policisti na podlagi prijave občana, da je opazil osebe, ki so se skrile za parkirana vozila, opravili nadzor Železniške postaje Trbovlje: "Takoj ob prihodu policistov so osebe začele bežati. Zakaj, policisti niso uspeli ugotoviti, saj si izjave o tem nasprotujejo," piše v sporočilu.

Policista sta bežeče pozivala, naj se ustavijo, kar je 29-letni Trboveljčan tudi storil, medtem ko sta 19- in 20-letna Trboveljčana stekla po tirih proti železniški postaji in naprej proti Savi. Po strmem, zaraščenem bregu sta se spustila do reke in jo želela preplavati, kar je 20-letniku tudi uspelo, 19-letnika pa je tok reke odnašal tako, da ga policisti niso več videli.

Matejev kolega odklonil pomoč

20-letnika so policisti izsledili, ker je bil izčrpan in premočen, pa so mu ponudili zdravniško pomoč, vendar jo je odklonil Po besedah 20-letnika naj bi ob tem dobil tudi udarec, kar pa bo preveril oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na specializiranem državnem tožilstvu.

Hkrati so sprožili iskalno akcijo za 19-letnikom, ki pa so ga dva dni pozneje našli mrtvega v bližini Termoelektrarne Trbovlje. Kaznivega dejanja ali nasilne smrti niso ugotovili.

Vloma in tatvine ni bilo

Policisti pri pregledu območja železniške postaje niso ugotovili kakšnega kaznivega dejanja, denimo vloma ali tatvine, so pa na parkirišču odkrili osebno vozilo 29-letnika, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pa niso pripadale vozilu. Tako so 29-letnika policisti kazensko ovadili zaradi suma zatajitve, 20-letniku pa so izdali plačilni nalog zaradi kršitve zakona o javnem redu in miru.

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 6
  • francek 07:10 12.september 2015.

    Pri malih ribah so slovenski policaji hrabri pri velikih se pa .... in driskajo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 21:21 11.september 2015.

    Je že moral imeti slabo vest,da je zbrisal,kanede,da je pa pri tem še naredil osnovnošolsko napako,je pa sam kriv in ne policija.Ker zdrav v glavo bi šel sredi noči plavat v Savo v Trbovljah,kjer še zrak komaj zadostuje za preživetje ne pa šele Sava.

  • Janez_53 20:06 11.september 2015.

    Bilo bi fino, če bi se najprej naučil pravilno pisati, saj tvoj komentar izgleda, kot da bi imel drisko!