Slovenija > Črna kronika
111 ogledov

Tri dni so jo iskali in našli. Živo!

Iskanje pogrešane osebe Bralka
Včerajšnje iskanje pogrešane 60-letnice je bilo uspešno, saj so gospo našli nekoliko podhlajeno, a živo. Iskali so jo vse od petka zvečer.

V petek pozno zvečer so svojci obvestili policiste OKC PU Nova Gorica, da na območju naselja Lokovec pogrešajo 60-letno žensko. "Svojci so jo še pred klicem policije dlje časa iskali, vendar neuspešno," je pojasnil Dean Božnik iz PU Ljubljana. "Policisti so takoj po prijavi začeli izvajati aktivnosti z namenom izsleditve pogrešane domačinke. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešane domačinke niso našli, zato je naslednjega dne stekla večja iskalna akcija pod vodstvom policistov Policijske postaje Nova Gorica."

Pri iskanju pogrešane osebe na ožjem območju Lokovca in širše okolice so preiskali ožje in širše območje vasi, bližnje gozdove in poti, brezna, vodnjake in zapuščene jame.

V soboto so bili neuspešni

reševalni psi | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Policistom PU Nova Gorica so se v sobotni iskalni akciji pridružili tudi pripadniki sil za zaščito in reševanje  iz Civilne zaščite HRI Mestna občina Nova Gorica, enota za hitre reševalne intervencije, gasilci PGD Čepovan, člani Zveze vodnikov reševalnih psov Severnoprimorske in vodniki    reševalnih psov Kinološke zveze Slovenije za območje Severnoprimorske regije. Skupno je reševalo 26  ljudi. "Prav tako je bil tega dne v iskalno akcijo vključen tudi helikopter slovenske  policije," še razlaga Božnik. "Pogrešana ženska v soboto ni bila najdena, zato je bila iskalna akcija pozno popoldne začasno prekinjena."

Iskalna akcija se je nadaljevala tudi v nedeljo, z začetkom ob 9. uri  zjutraj. "Tudi tokrat so se policistom z območja Policijske uprave Nova Gorica pri iskanju pridružili pripadniki drugih reševalnih struktur oz. sil za zaščito in reševanje, " je povedal Božnik in naštel CZ HRI iz Nove Gorice, pripadniki DRP Nova Gorica, člani Enote reševalnih psov Tolmin in pripadniki Enote reševalnih psov  ZRPS Obala, gasilci PGD Čepovan in PGD Nova Gorica ter lovci LD Čepovan. Skupno je iskalo 50 ljudi.

V nedeljo so jo našli

"Včerajšnje iskanje pogrešane osebe je bilo uspešno, saj so jo ob 10.50 uri reševalci CZ HRI Tolmin našli živo," je povedal Božnik. "Pogrešana je bila nekoliko podhlajena in pri zavesti v globeli, približno sto metrov pod eno od starejših stanovanjskih hiš v Lokovcu)."

Reševalci NMP ZD Nova Gorica so jo nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje  oz. pregled v šempetrsko bolnišnico. "Policisti Policijske uprave Nova Gorica se vsem sodelujočim v iskalni akciji zahvaljujemo za izkazano pomoč pri iskanju pogrešane domačinke," je po uspešni akciji zapisal Božnik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:16 15.marec 2017.

    Kaj to pomeni , da ne premoremo termokamere na helikopterju ?