Slovenija > Črna kronika
875 ogledov

Ustavili štiri "mrtvo" pijane voznike

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Vsi štirje bodo ostali brez vozniškega dovoljenja in morali plačati kazen v višini 1.200 evrov.

Na Celjskem in Koroškem so policisti v sredo obravnavali štiri močno pijane voznike. Policisti ob tem opozarjajo, da se že pri koncentraciji 0,5 promila alkohola verjetnost povzročitve prometne nesreče podvoji, pri 1,1 promila pa se v primerjavi s treznim voznikom poveča kar za osemkrat. 

V popoldanskih urah je voznik v Dobji vasi povzročil prometno nesrečo. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v vozilo, s katerim je pred njim voznik ustavil. Povzročitelj je imel v krvi 2,42 promila alkohola. 

V Žalcu so pridržali voznika, ki mu je alkotest pokazal 2,40 promila alkohola v krvi. Ker je vozil neregistrirano vozilo brez vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. 

Na območju Raven na Koroškem so zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest v večernih urah pokazal 1,78 promila alkohola.

V Lokah pri Mozirju je vozniku osebnega vozila alkotest nekaj pred polnočjo pokazal 1,64 promila alkohola. Ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Ker je kršil Odlok o začasni omejitvi gibanja, so podali tudi predlog drugemu prekrškovnemu organu. 

Vsem štirim se obeta 1.200 krazni in 18 kazenskih točk.

Policisti opozarjajo, da alkohol izjemno negativno vpliva na človekovo zaznavanje, zaradi česar obstaja veliko večja verjetnost, da bomo udeleženi  v prometni nesreči, če smo predhodno uživali alkoholne pijače.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.