Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

V eksploziji umrla ena oseba

1/13
Žurnal24 main
V Jeruzalemu v bližini avtobusa odjeknila eksplozija. Ena oseba je umrla, poškodovanih je 31 ljudi, trije huje. Vzrok za eksplozijo še ni znan.

V judovski četrti v Jeruzalemu je v bližini avtobusne postaje odjeknila silovita eksplozija,  v kateri je po zadnjih informacijah umrla ena oseba, poškodovanih je najmanj 30 ljudi.

"Bomba je tehtala od enega do dveh kilogramov in eksplodirala v majhnem kovčku na pločniku poleg avtobusne postaje," je pojasnil izraelski minister za notranjo varnost Izak Aharonovič.

Šlo je za "teroristični napad"
Po poročanju lokalne policije je do eksplozije prišlo na ali v bližini avtobusa. Na kraju nesreče, v bližini osrednje avtobusne postaje in mestne hiše, so že številne reševalne ekipe. Za zdaj še ni jasno, ali je bomba eksplodirala v avtobusu ali na postaji, izraelske oblasti pa tudi še niso potrdile, da je šlo za napad. Policija je eksplozijo opisala kot "teroristični napad", kar je sicer izraelski izraz za "palestinski napad". Eksplozijo so po več kot sedmih letih slišali po vsem mestu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main



Po navedbah reševalcev naj žrtev eksplozije ne bi bilo.

V času druge palestinske vstaje leta 2000 je bilo v Jeruzalemu več palestinskih samomorilskih napadov, katerih tarča so bili pogosto avtobusi. Zadnji samomorilski napad je bil leta 2004, v zadnjih letih pa jih ni bilo.

Na posnetkih tujih televizij je mogoče videti uničeni avtobus z razbitimi okni in krvnimi madeži na pločniku. Tuje agencije še poročajo, da s posnetkov televizij sicer ni videti, da bi do eksplozije prišlo v notranjosti avtobusa.

Po eksploziji je policija zaprla dostop do središča mesta in se lotila iskanja drugih sumljivih paketov.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je zaradi eksplozije odpovedal obisk v Moskvi, kjer bi se moral srečati z ruskimi voditelji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.