Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

V modrem kombinezonu se izdaja za serviserja

Žurnal24 main
Neznan moški v modrem kombinezonu z napisom Plin servis se po Kranju predstavlja za serviserja plinskih naprav. Tako želi priti v stanovanja ljudi, ob tem pa jih sprašuje po njihovi zlatnini.

Kranjski policisti so v sredo prejeli več prijav oziroma obvestil občanov in občank o moškem, ki se predstavlja za serviserja plinskih naprav in želi vstopiti v stanovanje. Zato informacije preverjajo. Ob tem navajajo, da so tudi čez leto obravnavali že več takšnih primerov, nekateri ljudje so bili tudi okradeni.

Pripravljalna dejanja storilcev na izvrševanje kaznivih dejanj je včasih težko prepoznati, a ima samozaščitno vedenje ravno zato razmeroma veliko težo, navajajo na Policijski upravi Kranj.

Svetujejo, naj ljudje ne vabijo neznancev v svoja stanovanja oziroma jim tega ne omogočijo. Vrednejše stvari in predmeti morajo biti ustrezno shranjeni in zavarovani ter pod nadzorom lastnika, vrata stanovanja ali hiše pa vedno zaklenjena. Če člastnik človeka spusti v stanovanje, naj ga ne pušča samega in naj pred njim ne razkazuje vrednejših stvari, svetujejo policisti.

Vsak upoštevan nasvet namreč lahko prispeva k večji varnosti, predvsem pa k preprečevanju težav, ki jih ima lahko oškodovanec pozneje, ko postane žrtev kaznivega dejanja, še navajajo.

Komentarjev 1
  • McBobo 18:13 16.avgust 2013.

    Vse samo zares delati ne. Eni se poštenega dela izogibajo ko hudič križa. Žal je takih vsak dan več.