Slovenija > Črna kronika
5777 ogledov

V prometni nesreči umrl kolesar električnega kolesa

policija Žurnal24
Padel po vozišču in obležal na pločniku.

V ponedeljek ob 15.55 se je v naselju Rakek v Občini Cerknica zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 59-letni kolesar električnega kolesa, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Kolesar je vozil po cesti v naselju Rakek. Ko je pripeljal pred zavarovan prehod železniške proge čez vozišče, kjer so bile spuščene polzapornice, je izgubil oblast nad kolesom ter padel po vozišču in obležal na pločniku. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju prometne nesreče.

142 prometnih nesreč

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 142 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, deset nesreč pa se je končalo z lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 31-krat posredovali na javnih krajih in 16-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli osem vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, sedem groženj, pet primerov nasilja v družini, po dve povzročitvi telesnih poškodb in ponarejanji denarja ter po eno ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • tlacan 08:36 30.januar 2024.

    Opuščeni sta dve pomembni informaciji: Ali je kolesar imel čelado in njegova hitrost ob padcu?

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:18 30.januar 2024.

    pa je res kolesar, če je električni?