Slovenija > Črna kronika
4559 ogledov

Gorelo v Trevisu in Riko Hišah, bližnje prebivalce so evakuirali

Požar v Trebnjem PGD Trebnje
Zagorelo je v objektu podjetja Trevis in Riko Hiše.

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je ob 3.12 v naselju Bič pri Trebnjem zagorelo v objektu podjetja Trevis.

"Požar je zajel celoten objekt velikosti okoli 75 x 40 metrov," pišejo pri URSZR. "Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorelo. Ne tem delu je prišlo tudi do porušitve strehe. Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali."

Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce.

"Vsem krajanom iz okolice Biča, Zagorice in Pristavice, ki zaradi umika iz svojih domov nimajo bližnjih sorodnikov KS Veliki Gaber sporoča, da jim nudi zatočišče pred mrazom v Domu KS," sporočajo iz PGD Trebnje. Pokličejo lahko na telefonsko številko 051/618-012.

INTERVENCIJA, 13. 1. 2021 Ob 3.12 je v naselju Bič, občina Trebnje, zagorelo v objektu podjetja TREVES. Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in Občinski štab CZ. Intervencija je še v teku.

Objavil/a PGD Trebnje dne Torek, 12. januar 2021

Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in dodatna tri prostovoljna gasilska društva iz okolice ter Občinski štab Civilne zaščite. 

Požar je po navedbah STA zajel celoten objekt podjetja - del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorel, prišlo je tudi do porušitve strehe.

Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. 

Zagorelo tudi v podjetju Riko Hiše

Prav tako je po poročanju STA danes ponoči zagorelo tudi v podjetju Riko Hiše zagorelo v silosu za žagovino.

Ogenj se je razširil na filtre in ostrešje.

Požar so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Ribnica, Dolenja vas, Nemška vas, Goriča vas, Otavice in Bukovica.

Zgorela sta silos in ostrešje objekta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.