Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Vlamljal v vikende in v njih prespal

Posledice vloma PU Novo mesto
V najmanj 15 počitniških hišic je vlomil stari znanec policije, ki je bil večkrat pravnomočno obsojen. Policisti so ga že odpeljali na hladno.

Šentjernejski policisti so med junijem in avgustom v okolici Šentjerneja obravnavali več vlomov v objekte. Storilec je vlomil v najmanj 15 počitniških hiš in zidanic ter odtujil nakit, živila in alkoholne pijače. Lastnike je oškodoval za okoli 5.300 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Prespal je

Policisti so si v vseh primerih ogledali kraje kaznivih dejanj, zavarovali najdene sledi in zbirali obvestila. Med preiskavo so ugotovili, da je storilec v nenaseljene objekte najpogosteje vlomil s silo telesa in v objektih večkrat prespal, so povedali policisti.

Stari znanec policije

V začetku avgusta so policisti odvzeli prostost 35-letnemu moškemu iz okolice Šentjerneja. Osumljenca so v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, zaradi velikih tatvin je bil večkrat pravnomočno obsojen. Odpeljali so ga na prestajanje zaporne kazni in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.