Slovenija > Črna kronika
10048 ogledov

Vojnega veterana na koncu še zažgali

Darjo Grmek Prizorišče zločina
Na koprskem okrožnem sodišču je pričala hčerka brutalno umorjenega Darja Grmeka iz Kobjeglave.

Kobjeglavec Darjo Grmek je sodeloval v vojni za Slovenijo, a se kasneje usmeril na manj junaška pota. Od doma je preprodajal droge in se zaradi tega že pred dobrimi dvajsetimi leti znašel za rešetkami. Tudi po pomilostitvi, ki mu jo je leta 2005 naklonil takratni predsednik države dr. Janez Drnovšek, je nadaljeval po starem. Tako dolgo, da ga je to stalo življenja.

Adriano Petelin | Avtor: D. M. Adriano Petelin D. M.
Kar 25 vbodov

Vzel naj bi mu ga 60-letni zamejec Adriano Petelin iz Devina, reden kupec kokaina. Kaj se je na dan vseh norcev, 1. aprila 2022, dogajalo v Grmekovem domovanju, razčiščujejo na koprskem okrožnem sodišču. No, po mnenju tožilke Katjuše Poropat Lakošeljac je že vse jasno: "Obdolženi je oškodovanca v hiši na naslovu Kobjeglava 45 z nožem in vrtnimi škarjami 25-krat zabodel in trikrat urezal v predel glave, vratu, hrbta in prsnega koša zaradi česar mu je odpovedalo srce. Dejanje je bilo storjeno na grozovit način, saj je bila smrtna samo ena rana in je žrtev poleg bolečin doživela tudi strah in grozo ob zavedanju, da ji grozi smrt. Obdolženec je to storil iz koristoljubja, da ne bi vrnil denarja, ki ga je dolgoval iz preprodaje prepovedanih drog."

Morilec je skušal za seboj "pospraviti" tako, da je zanetil požar, a se ta ni razplamtel in  truplo je bilo le delno ožgano. Preiskovalci so v hiši našli pol kilograma kokaina, slaba dva kilograma konoplje in nekaj gramov heroina.

Ni se vedno dobro odločil

Petelin naj bi Grmeku dolgoval celo 180.000 evrov, kar je sam zanikal, kot tudi, da mu je ukradel pol kilograma kokaina. Toda hčerka žrtve Nina G. je včeraj pričala, da je od Petelina na svoj račun avgusta 2021 prejela dve nakazili za skupaj 14.000 evrov, kar je sicer povedala že v preiskavi: "Oče ni nikoli zahteval, da mu jih izročim, morda, da bo kdaj potreboval tisočaka ali dva, a tega ni več omenil.“

Nina je dodala, da takšne vsote ni še nikoli dobila, Grmek jo je za rojstni dan obdaril z največ 200 evri. Da je denar še zdaj služil s preprodajo mamil, ni vedela, za preteklost pa ji je bilo jasno, da ne vedno pošteno. "Srčen je bil, ni pa zmeraj sprejemal dobrih odločitev," je dejala, preden so ji v oči stopile solze. Rada je imela očeta, kot je dodala, sta se, ob pogostejših telefonskih pogovorih, videvala dvakrat na mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.