Slovenija > Črna kronika
1041 ogledov

Vozil z 2,8 promila alkohola v krvi

Policist ustavlja promet Žurnal24 main
Vozila skozi rdečo in vijugala po cesti.

Policisti z obočja Celja so včeaj ustavili dva močno pijana voznika, enega v Laškem in drugega v Mestinju. Nanju sta jih opozorila voznica in voznik, ki sta poklicala in opozorila na voznika  osebnega  vozila, ki je kazal znake vožnje pod vplivom alkohola.

Peljal skozi rdečo

V Šentjurju  je v križišče zapeljal pri rdeči luči na semaforju in vijugal po vozišču, pred Šmarjem pri Jelšah pa je skoraj povzročil prometno nesrečo.

Mestinje: V krvi 2,6 promila alkohola

Šmarski policisti so voznika ustavili v Mestinju in mu odredili preizkus. Ta je pokazal, da je imel 45-letni voznik 1.31 miligramov  alkohola v litru izdihanega zraka, kar je več kot 2.6 promila alkohola v krvi. 

Voznik je ostal brez vozniškega dovoljenja. Dobil je tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po levi strani vozišča.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo osemnajst ljudi. Štirje povzročiteljih smrtnih prometnih nesreč so vozili pod vplivom alkohola.

Trčil in pobegnil
 

V Medlogu pa je včeraj,  nekaj čez 17. voznik osebnega vozila, ki je pripeljal  iz smeri Levca, zapeljal na nasprotno vozišče in trčil
v voznico osebnega vozila ter pobegnil.
Zaradi ogledala, ki je v trčenju odpadlo iz vozila voznice, je poškodovano še eno osebno vozilo.

Medlog: V krvi 2,8 promila alkohola

Policisti so  42-letnega voznika ustavili v Laškem.  Preizkus alkoholiziranosti  je pokazal 1.43 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kar je več 2.8 promila alkohola v krvi. Zaradi zapustitve kraja prometne nesreče je dobil plačilni nalog v višini 500 evrov, ovaden pa bo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Alkohol zavira delovanje človekovih funkcij, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu in zmanjšuje sposobnost  razumnega ravnanja, opozarjajo policisti.  Alkoholizirani vozniki  so pogosto nevarni zaradi prepočasne ali prehitre vožnje, s spreminjanjem  smeri vožnje, neuporabo smernih kazalcev, ustavljanju pri zeleni luči, vožnji skozi rdečo luč in podobno.  Alkohol hkrati  zmanjšuje pazljivost in moč presojanja.

Lani je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo osemnajst ljudi. Štirje povzročiteljih smrtnih prometnih nesreč so vozili pod vplivom alkohola.

Nikar ne vozite, če ste pred vožnjo uživali alkoholne pijače.

Komentarjev 1
  • berto 19:30 31.januar 2018.

    JAZ SEM PRI 30 3.6 SEM ŽANDARJEM ZAPEL CELO HEJ SLOVANI PA SO ME NAMESTO V LJ...POLJE PELJALI DOMOV SPAT BREZ KAZNI ZLATI ČASI