Slovenija > Črna kronika
5215 ogledov

Voznica trčila v otroka

prehod za pešce Saša Despot
Do nesreče je prišlo na prehodu za pešce.

Nesreča se je zgodila včeraj popoldne nekaj pred 15. uro; 35-letna voznica je z osebnim vozilom peljala iz Kalc proti Logatcu in v bližini naslova Tržaška cesta 134 trčila v osemletnega otroka, ki je v tistem trenutku pravilno prečkal vozišče po prehodu za pešce. Ob trku je otrok utrpel lahke telesne poškodbe, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

prehod za pešce Slovenija Otroka zbil na prehodu za pešce, plačilni nalog pa otrokovim staršem

Policija opozarja

Letos se v šolske klopi vrača 179.511 šolarjev, med njimi tudi 21.850 tistih, ki bodo v šolo stopili prvič. Zavod Varna pot je zato pomemben del svojih izobraževalno-preventivnih programov posvetil otrokom, saj so najbolj ranljiva skupina udeležencev v prometu. Ob prvi letošnji delavnici o prometni varnosti so že prejšnji teden v četrtek poudarili pomen skrbi za prometno varnost najmlajših.

Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa policisti ob začetku vsakega šolskega leta izvajajo ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh pa dodatno prispevamo k umirjanju prometa. Ob tem opozarjajo, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja.

"Predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu. Ne zmorejo pravilno oceniti hitrosti ali oddaljenosti avtomobila, zato moramo za njihovo varnost poskrbeti predvsem drugi," poudarja Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije pri Generalni policijski upravi.

motorist nesreča Nesreča Slovenija Na cesti ležala negibna motorist in prašič

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:31 29.avgust 2017.

    Upam,dajo bodo starši osebno tožili za prestani strah in bolečine otroka,kakor psihične posledice,ki jih bo imel otrok.