Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Voznik padel čez ograjo v globel

Prometna nesreča pri Šentilju
1/8
Gasilska brigada Maribor
Na štajerski avtocesti so med rondojem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji odstranili posledice prometne nesreče, v kateri je umrl 52-letni voznik tovornjaka. Cesta je ponovno odprta, poroča prometnoinformacijski center.

"Ob 6.34 smo bili obveščeni, da je na avtocesti A1, med cestninsko postajo Dobrenje in Šentiljem, v smeri proti Šentilju zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeleženi dve tovorni vozili. Na kraj smo takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba umrla. Več v temtrenutku ni znano," je sporočil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl.

Umrl, ker je padel z viadukta

Voznik tovornega vozila je ob nesreči padel preko betonske zaščitne ograje viadukta približno 15 do 20 metrov v globino, kjer je zaradi hudih poškodb umrl, poroča portal maribor24.si. 

Slabe pol ure prej pa je prišlo do prometne nesreče tudi na dolenjski avtocesti. "Ob 6.09 sta na avtocestnem odseku Dobruška vas–Kronovo v smeri Novega mesta, občina Šmarješke Toplice, trčila kombinirano in osebno vozilo. Poškodovala se je ena oseba," poroča portal uprave za začito in reševanje. 

Bralka pa nas je obvestila, da so zaradi znaka za nesrečo na dolenjski avtocesti stali tudi že pred izvozom Grosuplje, a nesreče ni videla. Portal uprave za zaščito in reševanje o nesreči na tem odseku ne poroča. 

 

 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 14
  • nergač 11:09 20.april 2017.

    dobro, da ti o ničemer ne odločaš, ko imaš tako mnenje o poklicnih šoferjih. Pejd kdaj v kabino tovornjaka in poglej dol med vožnjo in boš videl, česa vse so sposobni ostali vozniki...

  • goldfinger 10:41 19.april 2017.

    Pa kaj je policija delala, še 8 ur po nesreči kolona 8 km do juga Maribora

  • miki1234 16:01 18.april 2017.

    Velika večina voznikov kamionov je arogantnih in se ne ozirajo na ostale v cestnem prometu. Tudi sam sem bil večkrat skoraj udeležen v nesreči, ko se je kamijondžija odločil prehitevati in sploh ni pogledal, če je prehitevalni pas prost. Pustimo ...prikaži več govo o škodi, ki jo povzročajo na cestišču in okolici. Čas je, da se uvedejo višje cestnine ali obvezno na vlak...