Slovenija > Črna kronika
1779 ogledov

Voznik v kolesarja, ki je umrl na kraju dogodka

Kolo nesreča kolesarska kolesar Profimedia
V petek se je na Poti za Brdom v Ljubljani zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 85-letni kolesar.

Policisti so v sporočilu za javnost zapisali, da je po do sedaj zbranih obvestilih voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri Griča zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v kolesarja, ki je pripeljal nasproti. V trčenju se je kolesar tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurni preiskovalna sodnica in tožilka. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled. O vseh okoliščinah in ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 168 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 16 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, šest pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 87 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 59-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so tri kršitelje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 13 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 47 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, po tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in drzne tatvine, po dve povzročitvi telesnih poškodb in rop ter po eno ponarejanje denarja, primer nasilja v družini in grožnja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.