Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Voznika je izdal zadah

vožnja, voznik, volan Shutterstock
Policistom, ki so poskušali ustaviti 49-letnega voznika, je kmalu postalo jasno, zakaj se ta na njihove pozive ni odzival.

Policista sta v Močni ustavljala voznika osebnega vozila, ki je vozil od Pernice proti Lenartu. Voznik se na znake policiste ni odzival, temveč nadaljeval z vožnjo sem ter tja po vozišču in onemogočal, da bi ga policisti ustavili. 

Pred Lenartom jim je uspelo ustaviti voznika in kmalu so ugotovili, kaj je razlog za njegovo vedenje. 49-letnega voznika je izdal njegov zadah po alkoholu, vendar je preizkus alkoholiziranosti odklonil. Izkazalo se je tudi, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil.

Voznika je to tako razburilo, da se je začel nedostojno vesti, obenem pa je zagrozil, da bo odšel po drug osebni avtomobil in da bo nadaljeval z vožnjo v cestnem prometu. Policistom tako ni preostalo drugega kot, da so mu nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili tako, da so ga pridržali do streznitve. 

Za nedostojno vedenje do policistov bo vozniku izdan plačilni nalog, razloge za svojo udeležbo v cestnem prometu pa bo moral pojasniti pristojnemu sodniku. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.