Slovenija > Črna kronika
944 ogledov

Z nadstreška na Metelkovi odvrgel molotovki

Metelkova Boštjan Tacol
Osumljenec in hkrati oškodovanec je utrpel poškodbe, a je zdravniško pomoč odklonil.

Ljubljanski policisti so obravnavali 24-letnika, ki je v četrtek zvečer z nadstreška lokala na Metelkovi na goste metal molotovke. 

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, je moški okoli 19.30 z nadstreška lokala na Metelkovi odvrgel steklenici z neznano vnetljivo snovjo. Pri tem ni bil nihče ranjen, moški pa je nato pobegnil. Okoli 21. ure so ga gosti ponovno opazili na območju Metelkove, kjer naj bi za zdaj še neznane osebe z njim fizično obračunale. Osumljenec in hkrati oškodovanec je utrpel poškodbe, a je zdravniško pomoč odklonil.

Niso jih pridržali

Policisti nobeni osebi niso odvzeli prostosti, nadaljujejo pa z zbiranjem informacij glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in dejanja nasilništva.

Koktajl Molotova voziroma molotovka je preprosto zažigalno orožje, ki je v množično rabo stopilo v 30. in 40. letih 20. stoletja. Koktajl je poimevan po sovjetskem zunanjem ministru Vladimirju Mihajloviču Molotovu. Gre za steklenico z vnetljivo snovjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.