Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Z nožem izsiljeval denar

rop nož Shutterstock
Policisti so stopili na prste mladoletniku, ki je v minulih dneh napadal pešce in od njih izsiljeval denar in mobitele. Grožnje je podkrepil z nožem.

Ljubljanski policisti so mladoletniku prostost odvzeli že v petek, pajdaša, ki mu je pomagal pri ropih, pa še iščejo.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je osumljeni s sostorilcem prvega decembra v večernem času na Poljanski cesti ustavil dva občana in od njiju z grožnjo, da ju bo porezal z nožem, zahteval denar. Enemu je iz denarnice vzel nekaj deset evrov, nato pa sta s pajdašem pobegnila.

Petega decembra je v večernem času prav tako na Poljanski cesti z izvlečenim nožem od dveh mladoletnikov spet zahteval denar. Pri tem je rezilo noža nastavil enemu od njiju na telo. Tudi tokrat mu je pomagal sostorilec.

Šestega decembra v večernem času je osumljeni spet udaril, spet na Poljanjski cesti. Tokrat je bilo pajdašev več, skupaj so stopili do dveh občanov in zahtevali denar in mobilne telefone, osumljeni pa je resnost groženj znova podkrepil z nožem. Enega izmed oškodovancev so tudi pretepli, ker jim ni hotel izročiti mobilnega telefona. Istega dne že v popoldanskih urah pa so v Potočnikovi ulici pristopili do oškodovanca, od katerega so prav tako z grožnjo zahtevali denar in ga pretepli. Ker oškodovanec ni imel denarja pri sebi, so prenehali.

Osumljeni mladoletnik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil hišni pripor.

Komentarjev 3
  • mirko 14:15 13.december 2011.

    Točno tako !!! Še več takih trenirkarjev, da bo izučilo Ljubljančane kaj so si nakopali na glavo.

  • krtmen1 12:42 13.december 2011.

    Trenirkarji, sigurno.

  • Stolp 12:39 13.december 2011.

    Ker so mladoletniki jim bodo v našem pravnem sistemu izrečen opomini, navodila,... Še kakega družbenokoristnega dela ne premore ta naš sodni sistem. Mularija se pa samo reži in dela kar če.