Slovenija > Črna kronika
3159 ogledov

Z nožem zabodel 28-letnika

Policija in nova vozila Andrej Leban
Storilec se je sam javil policiji.

Ajdovski policisti so včeraj obravnavali kaznivo dejanje zoper življenje, potem ko je 29-letni osumljenec z ostrim predmetom v enem od tamkajšnjih lokalov napadel 28-letnega moškega.

"Ob 20.29 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o sumu uradno pregonljivega kaznivega dejanja zoper življenje in telo na  območju Ajdovščine, kjer je 29-letni moški z ostrim predmetom (nožem) v enem od tamkajšnjih  gostinskih  lokalov napadel oz. zabodel 28-letnega  moškega v ledveni predel ter ga predvidoma huje telesno poškodoval," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Oškodovancu so zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Ajdovščina in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje  v šempetrsko bolnišnico." 

Ni v življenjski nevarnosti

Po prvih ugotovitvah 28-letni oškodovanec ni v življenjski nevarnosti.

29-letni osumljenec se je po izvršenem kaznivem dejanju sam javil tamkajšnjim policistom na PP Ajdovščina in jim izročil nevaren predmet, s katerim je napadel prej omenjenega oškodovanca.

Streljanje v  Mariboru Strelski pohod Slovenija Morilec iz Maribora: "Prva tarča je bila žena, a je nisem izsledil!"

"Policisti so mu na podlagi določb zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih," je še povedal Božnik. "V zvezi z obravnavanim  primerom je policija obvestila  tudi  preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici."

Dodaja, da v zvezi z omenjeno zadevo poteka intenzivna kriminalistična preiskava, da bi ugotovili vse okoliščine varnostnega dogodka na Ajdovskem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 10:10 06.oktober 2017.

    Nekje sem prebral izjavo in statistične podatke glede nasilja in umorov v Sloveniji ,kjer omenjajo ,da je ta v upadu ,"da pa so bolj JAVNA in zato bolj odmevna " ! Kdo koga brani ? Vsak umor je umor ,dragi ...prikaži več moji državni birokratski uslužbenci .