Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Zanetil posteljnino in pobegnil

Skozi okno vstopil v vikend, zanetil požar in pobegnil.

Včeraj okoli 18.30 je neznanec skozi priprto okno vstopil v nenaseljeno, zidano vikend hišo v Kicarju. Na zakonski postelji v spalnici je zanetil posteljnino in s kraja zbežal. "Požar se je razširil na pohištvo v spalnici, nakar so ga pogasili gasilci," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor. Nastalo je za okoli 8.000 evrov materialne škode.

Zagorelo pa je tudi na gospodarskem poslopju lesene konstrukcije na območju PP Slovenska Bistrica. "Kriminalisti, ki so opravili ogled kraja požara so ugotovili, da je požar izbruhnil na električni napeljavi kmetijskega traktorja, med akumulatorjem in zaganjalnikom motorja," je pojasnil Šadl. Požar se je s traktorja razširil na les, žagovino in lesne opilke, ki so bili v bližini, od tam pa na ostrešje objekta.

Zaradi požara je nastala večja materialna škoda, saj je objekt, skupaj z več kmetijskimi stroji zgorel v celoti. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 100.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.