Slovenija > Črna kronika
147 ogledov

Zaporne kazni za mučitelje in morilce Zorice Škrbić

Paznik Nino Verdnik
Sodišče je danes izreklo kazni trojici, ki ji je tožilstvo dokazalo, da je 32-letno podjetnikov ugrabila, nato pa brutalno mučila in se nad njo izživljala, da je za posledicami poškodb na koncu umrla.

Sodišče je danes izreklo kazen zoper trojico, osumljeno umora 32-letne podjetnice Zorice Škrbić. Trojica se je namreč s specializiranim tožilstvom pogodila za milejše kazni s tem, da so krivdo priznali. Željko Petrović se je pogodil za kazen 15-tih let zapora, Blagoje Sazdov za 14 let, Senad Livadić pa za dve leti in dva meseca.

Kot smo že poročali, napadalci so Zorico Škrbić po ugrabitvi brutalno več ur mučili. Škrbićevi, sicer partnerki Dejana Vidmarja, obsojenega za spektakularni rop sefov SKB iz leta 2005, so po neuradnih informacijah ugrabitelji tako s pestmi in topimi predmeti zadali izjemno hude podplutbe in obtolčenine. Njeno telo naj bi bilo praktično povsem prekrito z modricami. Okoli zapestij in rok pa je imela polno odrgnin, kar naj bi dokazovalo, da je bila več ur zvezana okoli drevesa. Napadalci naj bi ji roke vklenili v lisice, jih zvezali na hrbtu, okoli gležnjev oziroma nog so nato navezali še lepilni trak.

Plačilo stroškov in odškodnine

Trojica danes obsojenih bo morala plačati stroške postopka, vsak 600 evrov, prav tako stroške svojih odvetnikov. Odškodnino za njihovo kruto dejanje bo na pravdnem sodišču terjala tudi družina pokojne Škrbićeve, in sicer njena mama, oče in dva brata. Vsak naj bi terjal 50 tisoč evrov.

Zoper četrtega sodni proces

Pri ugrabitvi in mučenju Zorice Škrbić naj bi sodeloval tudi 27-letni Milan Trivković, ki se je ravno tako pogajal s specializiranim tožilstvom, vendar krivde ni priznal. Vztraja, da je bil v tistem času doma in da je nedolžen.

Proti njemu bo na Okrožnem sodišču v Ljubljani tako stekel redni sodni postopek, ki bo gotovo dolgotrajen, sploh če se bo sodišče odločilo zaslišati vse priče, ki so jih že v procesu preiskave. 59 prič ima vsaka kaj za povedati o ugrabitvi Zorice Škrbić, še 12 pa je takšnih, ki imajo status zaščitene priče in jih bodo zasliševali s prikrito identiteto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar čavez
    čavez 16:25 16.september 2015.

    Gledam BBC NEWS to kar prihaja niso nikakršni begunci to je horda teroristov in kriminalcev še hujša kot jo že imam.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:46 16.september 2015.

    Takim dat najvišjo zaporno kazen, takoj po tej kazni pa izgnat iz države, in če se še kdaj vrnejo jih avtomatsko pri prehodu meje zapret v zapor.

  • rororkoko 11:57 16.september 2015.

    sami uvoženci med kriminalci!