Slovenija > Črna kronika
29600 ogledov

Huda nesreča, reševali s helikopterjem

Nesreča pri Bohinju
1/5
PGD Bohinjska Bistrica
Trčili so avtomobil in dva motorja.

Včeraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli 16. ure v ovinku med krajema Lepence in Bitnje pri Bohinju. V nesreči je bilo udeleženo osebno vozilo in dva motorista. 

"Podan je sum na lažje poškodbe voznika osebnega avtomobila in zelo hude poškodbe dveh motoristov, ki sta bila v nesreči udeležena vsak s svojim motornim kolesom," je pojasnil Bojan Kos iz PU Kranj. "Voznik osebnega avtomobila je pred nesrečo vozil v smeri Bleda, motorista pa eden za drugim v nasprotni smeri proti Bohinju. Vozila so trčila v daljšem ovinku in na smernem vozišču, po katerem je vozil voznik osebnega avtomobila."

Najverjetneje kriva motorista

Policija okoliščine nesreče še preiskuje. "Postopek obravnavane prometne nesreče še ni zaključen," je še pojasnil Kos. "Okoliščine kažejo na krivdo motoristov za nesrečo, udeleženci pa so bili s kraja odpeljani v zdravstvene ustanove.

Nesreča pri Bohinju | Avtor: PGD Bohinjska Bistrica PGD Bohinjska Bistrica

Republiška uprava za zaščito in reševanje navaja, da so se v nesreči poškodovale štiri osebe, dve od njih huje.  "Ena oseba je bila s helikopterjem Slovenske vojske in v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljana v UKC Ljubljana, druge pa so z reševalnim vozilom NMP Bled prepeljali v SB Jesenice," poročajo pri URSZR. "Gasilci PGD Bled in Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem NMP Bled in Bohinj pri oskrbi poškodovanih."

Zaradi nesreče je bila v Bitnjah pri Bohinjski Bistrici zaprta cesta. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:33 18.oktober 2017.

    Problem je preventiva na cestah ! Kje so bili vsi ti policaji pred nesrečo ?