Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Zaradi spleta hčer izstradala do smrti

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Zaradi zasvojenosti z internetom je nek par iz Južne Koreje svojega otroka izstradal do smrti.

41-letnega moškega so obsodili na dve leti zaporne kazni, njegovo 25-letno partnerko pa so pomilostili, saj je noseča z drugim otrokom. Policija je par aretirala marca, ko jima je zaradi lakote umrla komaj rojena hči.

Priče so na sodišču razkrile, da je par deklico puščal samo doma, medtem ko sta sama dolge ure prebila v internet cafejih. „Obtoženca nista skrbela za prezgodaj rojeno hčer, ki sta jo zanemarjala, jo stradala in celo pretepala, ker jo jokala medtem ko sta igrala spletne igre,“ je povedal sodnik na sodišču v mestu Suweon. „To je popolnoma nehumano dejanje, ki ga ne moremo preprosto pozabiti,“ je dodal sodnik, ki pa je kljub svojim ostrim besedam moškemu dosodil le dve leti zapora, žensko pa zaradi nosečnosti pomilostil.

Primer, ki je šokiral Južno Korejo, je napeljal južnokorejsko vlado k razmišljanju, da bi uvedli strožja pravila za odvisnike od interneta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.