Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Zaradi strela umrla 24-letnica

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Zaradi strela s strelnim orožjem včeraj umrlo dekle iz Žalca.

Celjska policija je bila v nedeljo okoli 20. ure obveščena, da je na območju Žalca zaradi strela s strelnim orožjem umrlo 24-letno dekle. "Kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti je osumljen 25-letni moški, s stalnim bivališčem na območju Ljubljane, sicer stanujoč na območju Žalca," je pojasnila Milena Tribulin s Policijske uprave (PU) Celje. Tragični dogodek naj bi se zgodil med rokovanjem z orožjem. Ker preiskava še poteka, policija več informacij ne daje.

Predvidoma do jutri naj bi kriminalisti osumljenca zaslišali, da bi med pogovorom z njim lahko preverili vse okoliščine. Policija za zdaj tudi še ne pozna vseh razlogov za tragedijo oziroma zakaj točno je osumljeni sploh imel orožje pri sebi, prav tako še preverjajo ali je imel za uporabo orožja sploh vsa potrebna dovoljenja.

Neuradno naj bi bil osumljenec pred časom tudi sam žrtev kaznivega dejanja izsiljevanja, zaradi česar naj bi se poskušal zaščiti z nošenjem orožja. Do nesreče naj bi prišlo prav med pripravo orožja, ko naj bi se nehote sprožilo.