Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zaradi toaletnega papirja v zapor

Wc papir Žurnal24 main
Peterica, ki je s fiktivnimi nakupi toaletnega papirja za skoraj pol milijona evrov oškodovala Zpiz, bo morala za zapahe. Najvišja kazen: pet let zapora in 17.800 evrov denarne kazni.

Sodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je obsodil peterico, ki je s ponarejenimi računi in dobavnicami za toaletni papir in brisače Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje (Zpiz) oškodovala za 477 tisoč evrov. Denar so si nezakonito prilastili med januarjem 1999 in aprilom 2002, v afero pa so vpleteni trije nekdanji uslužbenci Zpiza in trije zaposleni v poslovni enoti podjetja Mavrica v Ljubljani.

Najvišja kazen: pet let zapora

Najvišjo kazen je sodišče prisodilo nekdanji poslovodkinji Mavrice v Ljubljani Milojki Globokar, ki bo morala v zapor za pet let in plačati 17.800 evrov kazni. Njen mož, takrat prodajalec v Mavrici, Janko Globokar je dobil leto dni zapora in 5.700 evrov kazni, prodajalka Cvetka Medved pa je bila obsojena na dve leti in dva meseca zapora in je dobila 8.500 evrov kazni.

Takratni vodja nabave Zpiza Marjan Tomažič bo za zapahi preživel štiri leta in osem mesecev, plačati pa mora 16.600 evrov kazni. Skladiščnik Danilo Pintar je bil obsojen na štiri leta in 14.400 evrov kazni. Nekdanji direktor splošnega sektorja Zpiza Tone Koprivnikar, ki je bil prav tako vpleten, pa je leta 2007 umrl in so zato obtožbo proti njemu umaknili.

Vseh pet mora poleg omejenih kazni plačati še stroške sodnega postopka in vrniti protipravno pridobljeno premoženjsko korist.

Sodba še ni pravnomočna.

Komentarjev 3
  • ikilled 00:35 27.junij 2012.

    So bili premale ribe oz premalo so pokradli in premalo vplivnih ljudi niso vključili v svoje "posle" zato bodo končali za zapahami. Diletanti.To je v našem koruptistanu drobiž - koliko denarja se nakrade ko mi to sploh n evemo ...prikaži več ali pa vem in noben ne nasanka.

  • Joži Briški 16:50 06.junij 2012.

    slike pokažte od barab

  • Lavdan 15:07 05.junij 2012.

    Pa vsakemu 50 z jesihovo šibo po goli riti, pa en teden na pranger na tromostovju in takoj vrniti oz. zapleniti pokradeno.