Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Zasegli 1.200 sadik konoplje

Konoplja
1/3
PU Prebold
Policisti so v Preboldu zasegli 1.200 rastlin konoplje, policisti sklepajo, da bi iz nje lahko pridelali najmanj 36 kilogramov prepovedane droge.

Policisti so prejšnji teden opravili hišno preiskavo najetega objekta v Preboldu in v dveh večjih ločenih prostorih, velikih dobrih 55 kvadratnih metrov, našli več kot 1.200 rastlin konoplje, visoke od 40 do 80 centimetrov. Najemnik prostorov naj bi bil  30-letni moški doma iz območja Divače.

Policija sklepa, da je bila v tem prostoru predhodno že opravljena najmanj ena žetev. Iz posamezne rastline pa bi lahko pridelali najmanj 30 gramov prepovedane droge.

Policisti še sporočajo, da se cena za kilogram na ilegalnem tržišču giblje med 4.000 in 5.000 evrov. Osumljeni pa bi lahko iz 1.200 sadik konoplje pridobil najmanj 36 kilogramov prepovedane droge in si s tem pridobil 144 tisoč evrov protipravne premoženjske koristi. V primeru ulične prodaje bi višina protipravno pridobljene premoženjske koristi lahko še narasla.

Osumljenega so kriminalisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami privedli k preiskovalnem sodniku, ki mu je odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.