Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Zasegli puško in petarde

ZASEG PUŠKE IN PETARD PU Novo mesto
Novomeški policisti so v hišnih preiskavah pri štirih moških in eni ženski zasegli malokalibrsko puško, 180 nabojev ter 303 pirotehnične izdelke (petarde).

Hišne preiskave v okolici Novega mesta so opravili pri štirih moških, starih od 28 do 52 let, ter eni 44-letnici. Vsi so bili že obravnavani zaradi različnih prekrškov, 44-letnica je bila dvakrat tudi kazensko ovadena, so sporočili iz PU Novo mesto.

Posest zaseženih predmetov je posameznikom prepovedana na podlagi določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Zoper kršitelje bo izveden postopek o prekršku. Za posest orožja ali streliva brez dovoljenja pristojnega organa je zagrožena globa najmanj 500 evrov, izreče se tudi stranska sankcija trajnega odvzema zaseženih predmetov.

Posameznik, ki poseduje pirotehnične izdelke, katerih nakup in posest je posameznikom prepovedana, se kaznuje z globo najmanj 400 evrov.
Tudi njemu se izreče stranska sankcija odvzema zaseženih predmetov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.