Slovenija > Črna kronika
12866 ogledov

Podrobnosti o izginulem mladeniču: "Tilen ni nevaren nikomur"

Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar A. Š.
Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar javnosti izdal nekaj dodatnih podatkov o Tilnu. Spregovoril tudi o tem, zakaj je iskanje tako oteženo.

Kot smo pisali, se je minuli konec tedna odvijala zelo obsežna iskalna akcija za pogrešanim 21-letnim Tilnom Šuberjem iz Kopra. Kot so nam sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, so v iskalni akciji sodelovali policija s policijskim helikopterjem, člani civilne zaščite iz Kobarida, gasilci in drugi posamezniki. Policija je sicer na tem območju že več dni izvajala iskalno akcijo, vendar pogrešane osebe še niso izsledili.

Pogrešani je visok približno 182 centimetrov, suhe postave, težak približno 75 kilogramov, ima nekoliko daljše temne rjave lase, modre oči, oblečen v kratke hlače in črno majico brez rokavov, obut v črne športne copate znamke Nike.

Pogrešani Tilen Šuber | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

Pogrešani ne uporablja očal niti nakita. Govori slovenski in angleški jezik. Specifika osebe je, da ima na levi roki (podlaht) brazgotino od ureznine, so še dodali v sporočilu za javnost. 

Zakaj prav Tolminska korita?

Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar je na današnji izjavi za javnost podal dodatne informacije v zvezi z iskanjem pogrešanega 21-letnega Tilna.

"Številne aktivnosti z zvezi z iskanjem pogrešane osebe izvajajo tudi policisti na območju PU Koper, kjer so bili o pogrešanju 21-letnega Tilna Šuberja obveščeni 15. julija 2023 v večernih urah. V času iskanja pogrešanega 21-letnika smo tako na območju PU Nova Gorica in PU Koper izvedli več neposrednih terenskih iskalnih akcij. Kot smo poročali, smo na območju PU Nova Gorica v teh dneh večkrat pregledali območje Tolminskih korit v občini Tolmin. Prav tako smo preko vikenda in včeraj izvedli dodatno iskanje Policije, skupaj s silami Civilne zaščite; gasilci, gorskimi reševalci GRS Tolmin, domačini, vodniki reševalnih psov tudi na območju Kobarida in drugih naselij v Breginjskem kotu v občini Kobarid in ob reki Nadiži, na levi strani reke Soče," je opisal. Dodaja, da je bil pri iskanju pogrešanega vključen tudi helikopter Letalske policijske enote: "Pogrešanega policija išče tudi v nočnem času, tudi z uporabo ustrezne tehnike, s termokamerami."

Danes se je nadaljevalo tudi terensko večurno iskanje pogrešanega na območju PU Koper oziroma na območju Kopra, vendar je bilo iskanje pogrešanega žal neuspešno.

Več iskalnih akcij so izvedli v Tolminskih koritih, saj so pogrešanega Tilna iskali že prve dni meseca maja in ga po dvodnevnem iskanju uspešno odkrili v Tolminskih koritih v neposredni bližini Tolmina. 

"Tilen ni nevaren nikomur"

"Žal pogrešani ne uporablja GSM aparata, kar je dodatna oteževalna okoliščina in se umika pred iskalci, pred ljudmi," pojasnjuje Govekar.

Povedal je tudi nekaj okoliščin o Tilnu, ki so po njegovi oceni pomembne za javnost: "Gre za mladeniča, ki ima težave z duševno boleznijo in ima zato poseben zdravstveni tretma. Zato je zelo pomembno, da ga čim prej najdemo. Obenem bi opozoril javnost, Tilen ni nevaren nikomur, ampak se izogiba javnosti, ljudem, posameznikom in se zato raje giblje v nočnem času in zateka v kakšne prazne objekte in podobne zadeve."

Zato bi še enkrat apeliral na javnost, da resnično pomaga pri tem iskanju in nudi informacije, za katere lahko zagotovim, da jih bomo gotovo do potankosti preiskali. 

Direktor Policijske uprave Nova Gorica Evgen Govekar

Maja so Tilna našli s terenskim iskanjem: "Takrat smo imeli srečo, da je vsaj prvi del izginotja uporabljal GSM aparat in smo potem to lahko povezali s tehničnim iskanjem preko operaterjev. Potem je sledilo terensko iskanje in v drugem poskusu smo bili tedaj uspešni. Takrat se je mladenič izogibal iskalcem, zato pozivamo javnost, da nam pomaga z informacijami." 

Dodal je, da Tilen zagotovo ne uporablja nastanitvenih možnosti, ampak se morda "giblje kje na terenu in se, domnevamo, poslužuje kakšnih praznih objektov ali kakšnih takih prostorov, kjer je zaščiten pred kakšno vremensko ujmo." 

V primeru zasleditve pogrešane osebe o tem obvestite policijo na interventno številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Pogrešani Tilen Šuber | Avtor: PU Nova Gorica PU Nova Gorica

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.