Slovenija > Črna kronika
126 ogledov

Zažgali so mu avto, boji se za otroke

Ogenj na električnem vozilu PGD Bled
V sredo prejšnji teden so neznanci podtaknili ogenj na osebnem avtomobilu župana občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Franc Krepša meni, da so za dogodkom njegovi politični nasprotniki.

"Bilo je v sredo okrog enajstih zvečer. Z ženo sva se ravno odpravljala spat, luči sva ugasnila. Okno v spalnici gleda na parkirišče pri stanovanjski hiši in žena je zgroženo zaklicala, "Franc, avto gori!". Na parkirišču je bilo vse v plamenih," za Žurnal24.si razlaga Franc Krepša, župan občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah. Dodaja, da je ogenj opazil tudi sosed, ki je prihitel z gasilnim aparatom.
"Ko sva ogenj pogasila, sem takoj poklical policijo. Policisti so ugotovili, da je bil avto najprej polit z vnetljivo snovjo, najverjetneje z bencinom, ogenj pa se je razplamtel potem, ko so avto zanetili s prižgano plastenko," pravi Krepša.

Po njegovih besedah je avto, Ford S max, vreden kakih 10 tisočakov, precej uničen, kar pa ni največja skrb. "Vozilo je bilo parkirano pred hišo, v nevarnosti je bilo, da se ogenj razširi še na objekt. V hiši je bila poleg naju še ženina mama in najini štirje otroci." Za 8, 9 in 12 letne otroke ter 15 dni starega dojenčka je Krepša tudi najbolj v skrbeh.

Meni, da so krivi politični nasprotniki

Krepša je član stranke Nsi, ki je dan, dva pred dogodkom napovedal svojo vnovično kandidaturo na županskih volitvah (v občini je sicer župan že četrti mandat zapored). "Ja, menim, da je dogodek povezan z lokalnimi volitvami, prepričan sem, da za napadom stojijo moji politični nasprotniki."

Pove, da je bil tarča napada že pred petimi, šestimi leti. "Ukvarjam se s sadjarstvom. Takrat so nam vdrli v hladilnico in nam z nafto polili okrog 10 ton jabolk. Sadeži so bili neuporabni, z njimi smo morali na odpad." Krepša pravi, da jih je tisti napad pretresel, vendar dodaja, da ne toliko, kot tokratni. "Tokrat so šli res tako daleč, da so ogrozili našo varnost. Varnost otrok."

Dodaja, da ga dogodek vsekakor ni odvrnil od županske kandidature ter da je prepričan, da bodo policisti storilce odkrili. "Upam, da bodo čim prej končali za zapahi, kamor tudi sodijo."

Komentarjev 3
  • mph 00:48 05.avgust 2014.

    Se strinjam z obema. Pa ne rečem, če bi kandidiral za župana New Yorka ali kaj takega, kjer so tudi veliki denarci v igri ... ma enega sela .... Lahko tudi, da ga kdo konkretno ne mara. Mah, že, ko ...prikaži več preberem NSI članstvo, postanem skeptičen.

  • puksicd 17:07 04.avgust 2014.

    Glede na to, da je NSi-jevec, bi si za PR lahko tudi sam zažgal avto. Ni izključeno. Ti so zmožni marsičesa.

  • Avatar skeptik
    skeptik 15:16 04.avgust 2014.

    Druga prav možna razlaga pa je ta, da je kandidat pač žrtvoval svoj avto za pridobivanje volilnih glasov.... Ne bi bilo prvič, da z zbujanjem sočutja človek lažje pride do zmage. Nekaj podobnega kot pri naših "resničnostnih šovih", ko je ...prikaži več bolj kot petje pomembna žalostna in pretresljiva življenjska zgodba nekega kandidata. Zelo dvomim, da so lokalne volitve tako hudo pomembne, da bi se politični nasprotniki posluževali takšnih metod. Se vrti premalo denarja, sploh v tako majhni občini.