Slovenija > Črna kronika
23078 ogledov

Župnik jim je nastavil prazen sef

Črni Vrh nad Idrijo zajem zaslona Župnija Črni Vrh nad Idrijo
Na Severnem Primorskem so v eni noči vlomili v kar tri župnišča.

Minulo noč so neznanci vlomili v kar tri župnišča na Severnem Primorskem, v Dornberku in Oseku v mestni občini Nova Gorica ter na Črnem Vrhu nad Idrijo.

"Policija je o kaznivih dejanjih vloma v omenjene objekte obvestila preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Morebitno škodo oškodovanci še ocenjujejo. Policija nadaljuje s preiskovanjem vseh okoliščin vlomov v omenjene objekte," je sporočil Dean Božnik z novogoriške policijske uprave in morebitne očividce prosil, da se javijo na številko 113, anonimno 080 1200, ali najbližjo policijsko postajo.

Kolikšen je plen vlomilcev, torej še ni jasno, zagotovo pa so le majhno škodo povzročili v župniji Črni Vrh nad Idrijo. "Ko sem ob pol šestih zjutraj stopil v pisarno, sem videl, da so omare odprte, vzeli pa so le sef, ki je bil prazen," nam je povedal župnik Iztok Mozetič in namignil, da to ni bil slučaj. Sef je bil nekakšna vaba za morebitne zlikovce, da ne brskajo drugje. In ker jih pisarniški material ni zanimal, je še največ škode nastalo pri njihovem vstopu, očitno skozi straniščno okno.

Komentarjev 1