Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Zvezali so jo in ji vrezali homofobične žaljivke

ameriška policija Shutterstock
Policija v ameriški zvezni državi Nebraska preiskuje domnevni napad iz sovraštva, katerega žrtev je bila 33-letna ženska. Zamaskirani moški so jo namreč napadli na njenem domu, jo zvezali in ji po poročanju lokalnih medijev na telo vrezali homofobične žaljivke.

Slednjega policija sicer ni želela potrditi, je pa sporočila, da je ženska ranjena in je na zdravljenju v bolnišnici. Med preiskavo so tudi na njenem domu našli več homofobičnih grafitov, v kuhinji pa so bile vidne tudi sledi požara. Storilci iz njenega doma niso ukradli ničesar.

Tamkajšnja tiskovna predstavnica policije Katie Flood je povedala, da primer preiskuje več detektivov, zaradi interesa preiskave pa več podrobnosti ni želela izdati, poroča Reuters. Najboljša žrtvina prijateljica Erin Thompson je za spletno stran Omaha.com povedala, da ženska nikoli ni skrivala, da je lezbijka.

Napad, ki se je zgodil v prestolnici države Lincoln, je med prebivalci požel veliko ogorčenja. Po prepričanju tamkajšnjega predstavnika gejevske skupnosti Tylerja Richarda bi bil lahko napad tudi posledica večmesečne debate v mestnem svetu glede sprejetja zakona, ki bi prepovedoval diskriminacijo na delovnem mestu na podlagi spolne usmerjenosti.

Mestni svet je sicer maja predlog podprl, a so njegovi nasprotniki dosegli, da bodo morali prebivalci mesta o njem odločati na referendumu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.