Slovenija
11013 ogledov

Cunami: Tako so se širile okužbe po Sloveniji

širjenje virusa zajem zaslona
Ekipa sledilnika covid-19 je pripravila video prikaz dinamike širjenja virusa po občinah.

Video prikaz dinamike širjenja po občinah, ki ga je pripravila ekipa sledilnika covid-19, lepo pokaže, kako sunkovito je poskočilo naraščanje okužb v zadnjih nekaj tednih. 

V torek je bilo potrjenih največ okužb doslej, kar 2605, opravljenih je bilo 7471 testov. Pozitivnih testov je bilo kar 34,87 odstotka. Ob tem je treba dodati, da je rast v primerjavi s prejšnjim torkom 73-odstotna, kar pomeni, da ni prišlo do podvojitve števila potrjenih okužb. Projekcija, ki so jo pripravili raziskovalci na Institutu Jožefa Stefana, je pokazala, da je reprodukcijsko število padlo, kar je dober znak

Ljubljana brez turistov Covid-19 Slovenija Omejitev nenujnih izhodov iz hiše? To pravi Kacin! Aleš Rozman covid-19 Zdravje Rozman: "Ljudje še vedno hodijo iz garaže v garažo in ga 'žingajo'"

V zadnjem obdobju smo v Sloveniji priča eksponentni rasti okužb. Vlada je zato morala poseči po strožjih ukrepih za zamejitev druženja in razglasiti epidemijo. 

Šola in covid Ravnatelji: Slovenija "Počitnice bi bilo treba podaljšati"

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • tlacan 15:36 28.oktober 2020.

    Še en dokaz, kdo je virus raztrosil po Sloveniji. Sedaj se oni še vedno lahko gibljejo med občinami, kot so se prej gibali med regijami, ker imajo svoje vikende, parcele ali barke. Tisti, ki tega niso imeli pa so si ...prikaži več zrihtali najem za svobodo. Seveda še vedno veselo raznašajo virus okoli. No kmalu bomo zaprti v svoje domove, da ne bomo ogrožali svobodnih privilegirancev.

  • Avatar ovca
    ovca 13:34 28.oktober 2020.

    Srčki, dajte gor še SĐS-ovski cunami neumnosti! Res me zanima, kako se širi...

  • Janez11 13:25 28.oktober 2020.

    Tako je koliserat deželo naredil rdečo. Naslednjič, ko vas pokliče rdečkar ga gladko odslovite FO