Slovenija
10 ogledov

Primer Thaler: vložena zahteva za preiskavo

Nekdanji evropski poslanec Zoran Thaler. Žurnal24 main
V torek je specializirano državno tožilstvo na okrožno sodišče v Ljubljani vložilo zahtevo za preiskavo v primeru domevnega jemanja podkupnine nekdanjega evropskega poslanca Zorana Thalerja.

Zoran Thaler je za Dnevnik, ki je novico objavil, včeraj poudaril, da bi moral biti pravni epilog "tako preprostega primera hiter in pravičen, tako pa smo po 17 mesecih šele tu". Dejal je še, da upa na hitro in pošteno odločitev sodišča. Njegov odvetnik Boštjan Penko razvoja dogodkov še ni želel komentirati. Nekdanji poslanec upa, da se bo v procesu pokazalo, da ni delal nezakonito on, temveč nekdo drug.

Konec maja letos je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) proti Thalerju podal kazensko ovadbo na specializirano državno tožilstvo v Ljubljani.

Vpletenosti v afero jemanja podkupnin za vložitev dopolnil k evropski zakonodaji so bili poleg Thalerja osumljeni še trije evropski poslanci. Dva, Španec in Romun, še vedno sedita v Evropskem parlamentu, medtem ko sta Thaler in avstijec Ernst Strasser, sicer nekdanji avstrijski notranji minister, takoj odstopila, še poroča Dnevnik.

Strasser je bil nedavno obtožen sprejemanja podkupnin, sam pa očitke zanika. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do deset let zapora.

Komentarjev 3
  • 1111 22:16 06.september 2012.

    ...zakaj nobeden nima jajc in vloži zahtevo za preizkavo Bavčarja, Šrota.....in ostale kekce...ZAKAJ??? ...se ve zakaj...banda smrdljiva!

  • 1111 22:13 06.september 2012.

    dej napiši še strici iz ozadja...sej komaj čakaš...dej no...

  • izvedenec 11:47 06.september 2012.

    komunisti torej ne priznavajo niti video posnetkov - očitno je bilo, da zahteval 100 jurjev