Slovenija
22 ogledov

Dars vendarle proti vetru

Marjan Koler z Darsa napoveduje, da bo prva dodatna protivetrna zaščita postavlj Žurnal24 main
Rebrnice. Dars bo razpis za izdelavo idejnih rešitev dodatne protivetrne zaščite objavil ta mesec.

"Družba za avtoceste v RS (Dars) je pripravila dokumentacijo za izvedbo razpisa za izdelavo idejnih rešitev dodatne protivetrne zaščite," je na naše vprašanje včeraj odgovoril Marjan Koler, vodja Darsove službe za komuniciranje. Razpis naj bi bil objavljen še ta mesec. "Izvedba del na viaduktih bo zaključena predvidoma v drugi polovici prihodnjega leta, na trasi hitre ceste Razdrto–Vipava pa v prvi polovici leta 2011," je pojasnil Koler.

Na nujnost postavitve dodatne protivetrne zaščite so na včerajšnji seji opozorili tudi člani sveta regije Severne Primorske. Od Darsa in Direkcije RS za ceste zahtevajo tudi čimprejšnjo ureditev odvodnjavanja na glavni cesti Razdrto–Podnanos. Trenutno poteka pridobivanje zemljišč. Opozorili so, da je nujno obnoviti tudi regionalno cesto, da bo promet po njej nemoteno tekel v času, ko bo hitra cesta zaradi vetra zaprta.

Kot smo poročali, v primeru močne burje iz prometa izločajo lažja tovorna vozila, zaradi česar protestirajo prevozniki, ki zaradi zapor trpijo poslovno škodo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.