Slovenija
291 ogledov

Debakel vodje sektorja pred kamerami

Peter Gašperšič Anže Petkovšek
Po včerajšnji predstavitvi razpisov je vodja sektorja na ministrstvu za infrastrukturo stopil pred kamero, a se mu je zapletlo že pri najbolj osnovnih podatkih ... Zaradi njegovega nastopa so ga razrešili z mesta vodje.

Javno predstavitev na področju proizvodnje električne energije iz vetrne in vodne energije, pametnih števcev in elektropolnilnic je sklicalo prav ministrstvo za infrastrukturo in na njej je bil prisoten tudi vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije Tilen Smolnikar. Zato se zdi povsem neverjetno, da je novinarka Kanala A z najbolj preprostimi vprašanji o razpisih z njegovega področja povsem zbegala vodjo sektorja. 

Ni znal odgovoriti niti, koliko sredstev je na voljo ... Kaj šele, kje naj bi vetrnice za elektriko stale. "Nekje imamo zemljevid," je pojasnil. Z ministrstva so na koncu novinarki posredovali pisna pojasnila.

Kot kaže, je nastop Smolnikarja vzbudil pozornost tudi na ministrstvu, kjer je zaposlen. V kratkem odzivu so nam popoldan sporočili le: "Danes je bil mag. Tilen Smolnikar razrešen z mesta vodje Sektorja za učinkovito rabo in obnovljive vire energije".

Tilen Smolnikar je sodeč po lastnih objavah na omrežju LinkedIn vodja sektorja za učinkovito rabo in obnovljive energije od oktobra 2016. Tudi pred tem pa je dobro leto zasedal položaj vodje, in sicer za energetske prenove stavb.

Komentarjev 61
  • Lavdan 12:31 19.februar 2017.

    Zasluži si javno službo v Snagi z metlo, šaflo in šajtrgo, pa ga noben novinar ne bo nič zasliševal.

  • sprehajalec 23:02 18.februar 2017.

    Postavil ga je oče, Stojan Smolnikar preko stranke SD, pravne in moralne naslednice nekdanjih Socialistične Zveze Delovnega Ljudstva ter Zveze Komunistov Slovenije. Torej sil kontinuitete in progresa.

  • hpet 19:11 18.februar 2017.

    Zakaj novinarji ne privlečejo na dan še tistih (z imenom in priimkom in faco), ki takšne osebke postavijo na tak položaj. Naj malo še te ljudi povprašajo po kriterijih in razlogih - pred kamerami. Se mi zdi, da bi samo ...prikaži več tako lahko takšno sranje mogoče omejili. Nekdo jih tja postavi - a ne bi malo še teh odgovornih zbezali na plano?!?! Novinarji, zmešajte drek do konca, ne samo malo po vrhu grebst.