Slovenija
6877 ogledov

Delavci bodo živeli v zabojnikih brez prostih izhodov

Podpis pogodbe za gradnjo drugega tira gov.si
Vsi njihovi izhodi naj bi bili organizirani.

V Postojno prihajajo delavci turškega podjetja za potrebe projekta drugega tira, so včeraj zvečer poročali na TV Slovenija. Za zdaj bodo nastanjeni v turističnih kapacitetah, septembra pa bodo dobili nove kapacitete v kampusu, zgrajenem za njihove potrebe v Orehku pri Postojni.

Na zemljišču nekdanje zadruge bo naslednja tri leta bivalo 450 delavcev, kar dvakrat več od prebivalcev naselja. Kot je povedala Tina Klanjšek iz Krajevne skupnosti Orehek, je turško podjetje zagotovilo, "da bodo vsi izhodi delavcev organizirani, tako da se delavci naj ne bi prosto gibali po vasi."

Župan občine Postojna Igor Marentič je temu pritrdil, saj naj bi imeli zgolj vodene izhode in dodal, da bodo delavci garali sedem dni v tednu. Gradili bodo predore in viadukte.

Kampus iz zabojnikov bo samozadosten; imeli bodo svojega zdravnika, kuharja, pralnico, trgovino in 24-urno varovanje. Kampus bo postavilo turško podjetje samo. V zameno za gostoljubnost so prebivalcem ponudili donacijo v skupnem znesku 70.000 evrov. "Največji poudarek je bil na ureditvi infrastrukture, vendar je strošek te investicije previsok, tako da bomo primorani iti v kakšen drug projekt," je še povedala Klanjškova. Morda bo denar porabljen za sanacijo strehe na gradu Orehek, so še poročali na TV Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • albert6 07:34 04.junij 2021.

    Duncan a so te takšne nobel organizacije učili pri veronauku

  • sam1 22:51 03.junij 2021.

    Ja in v kletkah jih bodo vozili do gradbišča in nazaj v ograjeno taborišče,ki bo obdano z elektro bodečo žico....

  • Dusan21 20:52 03.junij 2021.

    Iz naslova je razvidno, da bodo živeli v kontejnerjih za kokoši. Pogovarjajo se, oziroma, Turki se dogovarjajo z Šarcem v navezi z Tomićevo, da jih bosta izmenično po končanem šihtu vozila na oglede Postonjske jame, Bleda vse do prlekije na ...prikaži več domačo tunko in deci belega haloźana in na koncu izplačala še dnevnico za tisto popoldne. Okoli 22 ure pa jih bo Dejči Židanov dostavil na drugo smeno na delovišče, kjer jih bo ponovno preśtel sam Kordiš, seveda, zihr je zihr, austrijska meja je mamljiva