Svet
15 ogledov

Prizemljili sumljivo sirsko letalo

Sirsko letalo Reuters
Turčija je na sirskem potniškem letalu, ki ga je turška vojska v sredo prisilila k pristanku na letališču v Ankari, odkrila sumljiv tovor.

Kot je v sredo zvečer dejal turški zunanji minister Ahmed Davutoğlu, je bil na krovu letala nezakonit tovor, ki bi ga bilo treba v skladu s pravili civilnega letalstva prijaviti. Drugih podrobnosti ni navedel.

Deli rakete na civilnem letalu?

Sirski airbus A320, ki je bil na poti iz Moskve v Damask, sta v sredo turška lovca prisila k pristanku, saj so turške oblasti sumile, da sta na letalu orožje in strelivo.

Po poročanju turških medijev naj bi bili na letalu sestavni deli rakete oziroma komunikacijska oprema za režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Zostrovanje odnosov?

Po varnostnem pregledu na letališču v Ankari je smelo letalo s 35 potniki po devetih urah pozno zvečer nadaljevati pot.

Kot je povedal turški minister, je bilo po prvih podatkih na letalu 17 ruskih državljanov, med njimi tudi otroci. O zadevi so bili obveščeni ruski diplomati, po mnenju vodje turške diplomacije pa incident ne bi smel vplivati na odnose med Moskvo in Ankaro.

Komentarjev 2
  • mirko 12:31 11.oktober 2012.

    To je delo ZDA, Turki so bili v tem primeru samo izvršitelji. Kaj bodo pa Putin rekel ? Turki se slepijo, če res mislijo, da bodo odnosi z Moskvo ostali isti. Američani pa seveda lahko prodajajo svoje orožje, pa ne ...prikaži več samo upornikom, ampak preko posrednikom tudi režimu. Važno je, da zasluži njihova vojaška industrija, drugi se pa naj pobijajo med sabo. Lopovi.

  • Žurnalček 10:01 11.oktober 2012.

    Temu se lahko i tudi zanj ni drugega izraza kot ZRAČNO PIRATSVO. Ne vem zakaj pa vi dajete potuho Turkom in dejanje ne označite kot nezaslišano v mednarodnih odnosih !!!!!