Slovenija
44 ogledov

Denar sta jemali zase

Marinka Šeško in Tatjana Podgoršek sta dejanje priznali, se pokesali in večino d Žurnal24 main
Tatjana Podgoršek in Marinka Šeško sta osem let ožemali sindikalno blagajno Vipapa, zdaj sta na sodišču.
 

12

let je že od storitve njunih prvih kaznivih dejanj, zato so nekatera že zastarala.

Ravno v času, ko je sindikalna centrala Pergama iz Ljubljane sporočila sindikalistom v Vipap, da jim ti dolgujejo 60 tisoč evrov sindikalne članarine, sta nekdanji sindikalni blagajničarki Tatjana Podgoršek in Marinka Šeško pred sodiščem priznali krivdo. V osmih letih naj bi sindikat oskubili za okrog 140 tisoč evrov, saj sta iz sklada za samopomoč jemali denar in ga porabljali zase. Nekaj denarja naj bi pobrali tudi iz naslova trženja počitniških kapacitet, saj naj bi denar delavcev za letovanje na morju pristajal v njunih žepih. "V času, ko je sindikatu podjetja Vipap predsedoval Roman Molan (konec lanskega leta so ga zaradi domnevnih nepravilnosti razrešili, op. p.), se je delalo vse po domače," je dejala Šeškova.

 

Sindikalna članarina

Primanjkljaj. Sindikat Pergam od krških papirničarjev zahteva 60 tisoč evrov neplačane članarine. Po mnenju krškega sindikata, ki se je sestal v sredo, primanjkljaj znaša 34 tisoč evrov. Centralo bodo prosili, naj jim ta dolg odpiše, hkrati pa jo sprašujejo, zakaj se ni odzvala prej, saj glavnina dolga izhaja iz leta 2005. "Trenutno zbiramo ponudbe za revizijo, ki bo pokazala, kam je šel denar," je včeraj povedal nov predsednik sindikata Franc Povhe.

Dejanje sta priznali
"Začelo se je z nagrado v višini 150 evrov, ki sem jo dobila za vodenje sindikalne blagajne," je povedala Podgorškova in priznala: "Nato sem dvigovala denar iz sklada za samopomoč in si kupovala lepe reči, postala sem zasvojena s tem, čeprav tega denarja v resnici nisem potrebovala."

Druga sindikalna blagajničarka Marinka Šeško je povedala, da je zašla v denarne težave, zato si je iz istega sklada izposojala denar, ki ga je namerevala vrniti pa tudi najeti kredit, a se je obrnilo tako, da je leto pred upokojitvijo ostala tehnološki višek in ugotovila, da kredita ne bo mogla poravnati. "Šla sem popravit kartice članarin za vsakega posameznika. Ko me je avgusta 2006 poklical Molan, da je nekaj narobe, sem vse priznala," je sodišču pojasnjevala Šeškova. 

Precej denarja že vrnili
Obdolženki sta denar, za katerega sta priznali, da sta ga vzeli, sindikatu Vipap pred časom že vrnili. "Z Molanom sva šla skozi dokumentacijo in tista izplačila, ki niso bila potrjena z dokumenti, sem prevzela na svoja pleča in jih poravnala," je povedala Tatjana Podgoršek. Šeškova je tudi pregledala, koliko denarja je, po lastni oceni, vzela iz sklada za samopomoč, in ga vrnila sindikatu. Po njenem mnenju je dolg preplačala, a v podjetju ustrezne dokumentacije ni več na razpolago, ker naj bi jo nekdo uničil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.