Slovenija
25 ogledov

Denarja za vsako četrto

Čiščenje peska je Snaga najprej začela na površinah za pešce in na kolesarskih s Žurnal24 main
Luknje na cestah. Najnujnejša popravila ocenjena na 5,4 milijona evrov.

Pesek, ki je na cestah in drugih površinah ostal od posipanja pozimi, so delavci Javnega podjetja Snaga že začeli odstranjevati. Ta mesec je predvidenih tisoč ur čiščenja, aprila pa dvakrat več, je povedal Valter Nemec, namestnik direktorja Snage.

Premalo za najnujnejše
Okoli 680 kubičnih metrov peska bodo najprej odstranili s kolesarskih stez, pločnikov in trgov, nato pa še s cest, je razložil Nemec. Stroški del bodo okoli 150 tisoč evrov.

Kilometri in metri

Snaga. Javno podjetje v Ljubljani med drugim skrbi za čiščenje več kot 500 kilometrov cest, 600 tisoč kvadratnih metrov pločnikov in 50 kilometrov kolesarskih stez.

Ko bodo vremenske razmere primerne, bodo delo začeli še v KPL, ki vzdržuje ceste v Ljubljani. Sanirali jih bodo tam, kjer je to najbolj potrebno, ocena stroškov najnujnejših popravil pa je okoli 5,4 milijona evrov.

“Za odpravo prav vseh poškodb in preplastitve bi potrebovali skoraj 20 milijonov evrov,”
je pojasnil Zvonko Šavor, direktor KPL. Poškodb je po njegovih besedah vsako leto več, saj je sredstev za popravilo premalo.

Za letos tako načrtujejo, da bodo dobili okoli 2,5 milijona evrov občinskih sredstev, kar je manj kot polovica tega, kar potrebujejo za najnujnejša popravila. Nekaj poškodb so sicer sanirali v času zimske službe, poleg starih asfaltnih površin pa jim težave povzročajo tudi nestrokovno izvedeni prekopi, je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.