Slovenija
89954 ogledov

Dež, nato sneg, potem pa ...

Megla na avtocesti
Pred nami deževen konec tedna, nato preobrat. Znano tudi, kaj nas čaka v drugi polovici prihodnjega tedna.

Vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bo oblačno in deževno. Meja sneženja bo sprva visoko, le na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo do dolin. Popoldne, zvečer in v noči na nedeljo se bo od severa hladilo, meja sneženja se bo spuščala. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v alpskih dolinah malo nad ničlo.

V nedeljo bodo padavine oslabele in na zahodu postopno ponehale. Ponekod v vzhodni Sloveniji bo rahlo snežilo tudi po nižinah. Hladneje bo, pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, hladno in vetrovno.

Napoved od 9 do 14. januarja 

Vremenska slika kaže, da bo nad zahodno in srednjo Evropo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo proti koncu tedna slabelo. Sprva bo od severovzhoda k nam dotekal hladen in precej suh zrak, nato pa se bo v višinah otoplilo.

V torek se bo delno zjasnilo, še bo vetrovno. V drugi polovici prihodnjega tedna bo precej jasno, v višinah bo dotekal toplejši zrak, po kotlinah se bo zadrževal dokaj hladen zrak. Jutranje temperature bodo okoli -5, popoldanske pa malo nad ničlo.

Vreme preglednica | Avtor: Arso Arso

Mraz Svet Svet Hude težave z vremenom po Evropi. Prihaja to k nam?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 20:37 05.januar 2024.

    Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, v alpskih dolinah malo nad ničlo. Snega bo do kolen,če poklekneš