Slovenija
5483 ogledov

Ikein direktor za razvoj o ljubljanski trgovini

Ikea Zagreb Saša Despot
Po uspešnem zagonu Ikeine trgovine v Beogradu je naslednja postaja Ljubljana. Kdaj?

Švedska Ikea širi prisotnost na jugovzhodu Evrope. Pred dvema mesecema je vrata odprla trgovina v Beogradu, z odzivom kupcev so v podjetju zelo zadovoljni. Naslednja postaja je Ljubljana. Ikea mora pridobiti še gradbeno dovoljenje, pred tem pa je treba zapreti še nekaj vprašanj. Prizadevajo si, da bi ljubljanska trgovina čim prej odprla vrata.

Srbija je avgusta postala 49. država, kjer je prisotna priljubljena švedska veriga. Po besedah generalnega direktorja Ikee za jugovzhodno Evropo Stefana Vanoverbeka so z rezultati po dveh mesecih zelo zadovoljni. Zdaj se osredotočajo na projekt v Ljubljani.

Ikea Zagreb Premeteno Svet Srbi prvi dan odkrili način, kako prevarati Ikeo

Vanoverbeke je na sedežu Ikee za jugovzhodno Evropo v Beogradu poudaril, da ljubljanska Ikea ne bo tipična, saj stoji v nakupovalnem središču in je zelo blizu mesta. Z lokacijo, s katero so po besedah generalnega direktorja zelo zadovoljni, želijo privabiti okoli tri milijone obiskovalcev letno. Računajo, da bodo ljudje iz mesta trgovino obiskali bolj pogosto, s prvim dnem bo v Sloveniji zaživela tudi spletna trgovina.

Pogajanja z MOL-om mirujejo

Regionalni direktor Ikee za razvoj Vladislav Lalić o tem, kdaj točno bo Ikea v Ljubljani odprla svoja vrata, danes še ne želi govoriti. Kot je pojasnil, morajo pridobiti še gradbeno dovoljenje, pred tem pa morata Ikea in Mestna občina Ljubljana podpisati dogovor glede komunalnega prispevka, a pogajanja trenutno mirujejo, saj mora občina rešiti vprašanje cest.

Lalić je poudaril, da se zavedajo, da je tako zanje kot za občino pomembno, da Ikea svoja vrata odpre čim prej, saj govorimo o davkih, ki jih bo plačevalo podjetje, in o denarju, ki ga Slovenci zdaj trošijo denimo v Zagrebu.

Ikea Zagreb V Zagrebu ob Ikei Slovenija V Zagrebu ob Ikei kmalu največje nakupovalno središče na Hrvaškem

V Sloveniji bo Ikea po besedah Lalića zagotovila 300 delovnih mest. Kot je pojasnil, je načrt zaposlovanja pripravljen, iskali pa bodo ljudi različnih profilov. Izpostavil je, da v podjetju na prvo mesto postavljajo osebnost, in ne izkušnje oz. izobrazbo.

Investicija v Ljubljani bo sicer vredna 85,8 milijona evrov, svoja vrata pa bo trgovina odprla 12 mesecev po tem, ko bodo zasadili prvo lopato, je napovedal Lalić.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • jozicamurn 00:34 06.oktober 2017.

    Še Srbi so nas prehiteli po desni, ker je naš vahabit županski gradil džamijo in nastavljal rit arabcem ter premišjuje, da bi celo vzel nikab v bodoče.

Sorodne novice