Slovenija
29 ogledov

Dočakali sonce, a ne za dolgo

Sonce Shutterstock
Tisti, ki so se pritoževali nad "aprilskim vremenom" sredi junija, bodo v prihodnjih dneh pomirjeni. Prihaja vročina. Konec tedna nekaj oblakov in dežja, bolj stabilno spet od torka naprej.

Današnja sreda bo sončna, le ponekod se bo občasno pojavljala zmerna oblačnost. Dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu. Tudi jutri bo pretežno jasno; jutranje temperature bodo od 12 do 17, dnevne od 27 do 31, na Goriškem celo do 33 stopinj.

"V petek in soboto bo sončno, vroče in soparno. Predvsem v soboto popoldne in zvečer bodo krajevne vročinske nevihte," začetek vikenda napovedujejo na Arsu. Nadaljujejo, da bodo naši kraji v nedeljo in del ponedeljka v plitvem ciklonskem območju, nato pa se bo nad Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka.

"V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, v nedeljo tudi nevihtami. Od torka naprej bo znova dokaj stabilno vreme, najvišje dnevne temperature bodo do 30 stopinj Celzija," napoved od pet do deset dni sklenejo na Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Dixon 10:33 23.junij 2016.

    Spet nam ne bo po godu, ko bo 30 in več stopinj...