Slovenija
34 ogledov

Domnevni morilec se je izrekel za nedolžnega

Umor Katarina Pernat
Danes se je na ljubljanskem sodišču začelo sojenje domnevnim morilcem 40-letnega Roma Borisa Zupanca. Domnevni morilec ne priznava, da bi februarja v središču Kočevja sodeloval pri brutalnem napadu.

Dušan Hudorovič, domnevni morilec roma Borisa Zupanca, ne priznava, da bi februarja v središču Kočevja sodeloval pri brutalnem napadu, ki ga Zupanc ni preživel. "O krivdi se ne bi izjasnil," je odgovoril sodnici na današnjem predobravnavnem naroku, kjer je imel možnost priznati zločin, ki se mu očita, in se  v zameno za priznanje krivde pogoditi za nižjo kazen. Hudoroviču bodo zato začeli soditi za umor Zupanca.

Hudorovič je sodnici predlagal, naj med sojenjem zasliši sodnega izvedenca Jožeta Balažica, ki naj pojasni, kateri udarci natančno so bili usodni za Zupanca. "Naj pojasni, udarci s katerim predmetom točno so povzročili smrt. Ali so to udarci s sekiro, s koli ali s katerim drugim predmetom," predlaga Hudorovičev zagovornik Blaž Guna.

Sojenje 5. oktobra

Hudorovič, ki mu bodo začeli soditi petega oktobra, pa si želi dokazati, da je bil med domnevno romskim spopadom in napadom na Zupanca neprišteven. "Pred dogodkom se je dlje časa zdravil zaradi različnih duševnih bolezni. Zato se svojih dejanj pogosto niti ni zavedal," trdi odvetnik Guna.

Tudi drugi obtoženi krivde ne priznava

"Krivde ne priznavam," je odločen tudi Ali Hodžej, ki naj bi s Hudorovičem sodeloval pri obračunu s pokojnim Zupancem. Tudi njemu bodo zato sodili skupaj s Hudorovičem. "Ali Hodžej je bil usodno noč, ko se je zgodil ta napad, v bolnišnici v Ljubljani, kjer se je zdravil njegov brat Aleks Hodžej," trdi Hodžejev zagovornik Matjaž Medle. Hodžej naj bi tik pred dogodkom tudi izgubil vozniško dovoljenje, zaradi česar menda ni mogel voziti združbe, ki naj bi ubila Zupanca. Predlagal je, da ga pregleda sodni izvedenec, ki bo preveril, ali je neprišteven.

Morili naj bi zahrbtno

Sedmim Romom, ki so danes stopili pred sodnico, grozi do 30 let zapora, ker naj bi Zupanca ubili na posebno zahrbten in grozovit način. Žrtve naj bi se surovo lotili s pestmi in brcami, nato pa naj bi ga izmenično dobesedno potolkli še z obcestnimi koli in topim delom sekire. Zupanc naj bi umrl na kraju napada. V preteklosti naj bi se njegovi sorodniki s sorodniki njegovih domnevnih morilcev že nekajkrat spopadli. Tožilstvo zato napadalcem očita, da naj bi morili iz maščevanja.

Komentarjev 2
  • privat 18:37 16.februar 2013.

    mogoče pa sama žrtev ni toliko nedolžna..?? Po tem dogotku so zupanci(1) zelo dejavni v grožnjah drugim prebivalcem Kočevja...Čeprav ne pravim da so nedolžni v zaporu!

  • KOJAK 10:52 12.september 2012.

    Tile romi so pa res kratke pameti. Kolikor vem je celoten dogodek posnet...