Slovenija
28 ogledov

Dražba neuspešna

Dražba za prodajo stoodstotnega deleža družbe Mura in partnerji
1/12
Žurnal24 main
Dražba za prodajo stoodstotnega deleža družbe Mura in partnerji ter blagovne znamke skupaj z opremo in prostori, kjer dela okoli 1.400 zaposlenih, se je končala neuspešno.

Na dražbo je prišla tudi lastnica skupine Aha, najresnejšega interesentka za nakup Mure, Mojca Lukančič, a ni vplačala bančne garancije. Kot razlog za to je navedla napake, ki so bile opravljene med postopkom. Lukančičeva je namreč želela vpogled v celotno Murino dokumentacijo. Predlagala je preložitev dražbe in dodala, da skupina Aha še vedno ostaja interesent za nakup.

Fotografije današnje dražbe si oglejte TUKAJ.

Stečajni upravitelj Mure Branko Đorđević je dejal, da bo na sodišču zaprosil za to, da bo Lukančičevi omogočen vpogled v dokumentacijo. Kot je dejal, ne ve, na kakšen način je to omogočeno v zakon. Pričakuje pa, da bo vpogled omogočen pod pogojem vplačila kavcije. Naslednja dražba naj bi bila sklicana v roku enega meseca.

Vlada je že konec aprila napovedala, da bo skupina Aha kupila Muro. Za to naj bi v dveh letih prejela 5,8 milijona evrov za vzpostavitev sodobnih poslovnih procesov in revitalizacije blagovne znamke Mura, skupna vrednost naložbe pa bi bila 19 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.