Slovenija
24 ogledov

Drugi tir je na listi med prvimi

Sodobna železniška proga na Hrvaškem. Shutterstock
Med prioritetami ključne tiste aktivnosti, ki bodo spodbujale gospodarska rast in zaposlenost.

"Vodilo pri iskanju najbolj pomembnih nalog so spodbujanje gospodarske rasti in zaposlenosti, skrb za socialno problematiko in ključne strukturne reforme," je po delovnem posvetu o prioritetah vlade povedal premier Miro Cerar.

Podrobnosti bodo posamezni ministri razgrnili prihodnji teden, zato Cerar konkretnih prioritet ni želel komentirati. Izjemo je napravil le pri drugem tiru. Na vpašanje novinarja, ali bo na listi konkretnih prioritet, je dejal: "Ne samo drugi tir, ampak nadaljevanje celotne obnove in posodobitev železniškega križa." Kot je dodal, bo potrebno preveriti dokumentacijo in napraviti načrt financiranja, da ne bi prišlo "do zapletov, kot v preteklosti, ko se je izkazalo, da so bile stvari slabo načrtovane". Dodal je, da si bo osebno prizadeval tudi za prenovo zdravstva.

Na vprašanje o rezih in varčevanju je povedal, da se je Slovenija zaradi napak v preteklosti in svetovne gospodarske krize znašla v nezavidljivem javnofinančnem in gospodarskem položaju. "Rešujemo na način, da se držimo pravil, ki smo se jim sami zavezali, proračun oblikovati tako, da bo razvojno in investicijsko naravnan," je dejal in napovedal, da prihodnji teden rebalans za 2015 zaključen.

Komentarjev 3
  • maresem 15:50 21.januar 2015.

    Oboje je potrebno.

  • Cash Cow 13:11 21.januar 2015.

    Projekti in razvoj slovenske železniške infrastrukturehttps://izs.mitv.si/asset/WJ2EiCiz6yKp9L9wr

  • JohnSmith30699 12:42 21.januar 2015.

    eh drugi tir, dajte mi raje boljše ceste in boljši in cenejši avtobus prevoz