Slovenija
3554 ogledov

Družine iz Azilnega doma v Ljubljani preseljene

azilni dom Anže Petkovšek
67 prosilcev za mednarodno zaščito na rešitev čaka že več kot pol leta, 13 jih čaka že več kot leto.

Iz Azilnega doma Vič so v izpostavo Logatec julija preselili 16 družin, prosilcev za azil. V Ljubljano se bodo vrnili predvidoma konec septembra, ko bo v Azilnem domu Vič zaključena sanacija oddelka za družine. 

azilni dom Logatec | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kapacitete ostajajo nespremenjene

"Gre za sanacijo strojnih inštalacij, vključno z nujno potrebnimi gradbenimi, obrtniškimi in inštalacijskimi deli. Sanacija Azilnega doma bo odpravila le težave, ki so se pojavile pri strojnih inštalacijah, posledično se bodo obnovile tudi nekatere sobe, kar bo prispevalo k boljšemu počutju nastanjenih oseb," odgovarjajo na Uradu Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

Pogodba, ki sta jo sklenila Ministrstvo za notranje zadeve in Urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov z izvajalcem Makro 5 gradnje, d. o. o., znaša 647.001 evro.

Na 20 kvadratnih metrih tudi šest oseb

Več kapacitet zaradi sanacije v azilnem domu ne bo, prav tako bo enaka ostala velikost sob v kateri bivajo družine prosilcev za azil.
Sobe na oddelku za družine so velike približno 20 m2, v njih je nastanjenih do šest oseb.

Trenutno na odločitev v postopku priznavanja mednarodne zaščite trenutno čaka 328 prosilcev, od tega 67 že več kot šest mesecev in 13 več kot eno leto. O priznavanju mednarodne zaščite na prvi stopnji odloča MNZ, v pritožbenem postopku pa Upravno oziroma Vrhovno sodišče.

V Azilnem domu Vič bodo sanirali vse objekte, torej tudi oddelek za mladoletnike brez spremstva, oddelek za moške in upravno stavbo, vendar dodatne selitve ljudi v preostale izpostave ne bodo potrebne.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.