Slovenija
4398 ogledov

Družini Türk rubijo denar za rušenje njihove vile

Vila Vitoslava Türka
1/5
Suzana Kos
Rušenje bodo morali plačati sami in vnaprej.

Gradbena inšpekcija od družine Türk za rušenje njihove vile na Parecagu, ki je zgrajena na črno, že lani zahtevala vnaprejšnje plačilo predvidenih stroškov rušenja, poroča RTV Slovenija. Ker jih niso hoteli plačati, so šli v prisilno izterjavo. Do zdaj se je z računov Türkovih nateklo okoli tri četrtine od zahtevanih 30 tisoč evrov.

Türkovi so sicer najeli odvetnico Natašo Pirc Musar, ki bo poskušala dokazati, da so Türkovi verjeli, da gradijo na stavbnem in ne kmetijskem zemljišču. 

Pirc Musarjeva je v odzivu na poročanje RTV Slovenija zapisala, da so "Tűrkovi zemljišče, na katerem so gradili, kupili v dobri veri (s potrdili občine), da je namembnost zemljišča stavbna. Tudi cena zemljišča je bila temu primerna, ena od parcel je bila kupljena z izdanim gradbenim dovoljenjem, druga z odločbo o priglasitvi del za popravilo obstoječega objekta. Vse okoliščine, poznane Türkovim, so govorile v prid dejstvu, da so lastniki stavbnega zemljišča."

Ob tem je dodala, da so Tűrkovi imeli potrdilo Občine Piran, soglasje takratne Uprave za obrambo Koper o odpovedi predkupni pravici, plačana pa sta bila tudi komunalni prispevek in odškodnina za spremembo namembnosti. Poleg tega omenjeno zemljišče od sredine sedemdesetih let prejšnjega stoletja ne predstavlja kmetijskih zemljišč. "Objekti stojijo v okolju, ki je izrazito urbano poseljeno, v neposredni bližini pa se (poleg omenjenega objekta soseda nekaj metrov stran) nahaja vrsta stanovanjskih objektov, nekateri tudi z urejenimi bazeni," je zapisala. V neposredni bližini zemljišč Turkovih, na delu nekdaj enovitega zemljišča bivše lastnice, na podlagi novega gradbenega dovoljenja gradi sosed. 

Pirc Musajreva še dodaja, da je v dokumente, na katerih temelji njen zapis, mogoče vpogledati v odvetniški pisarni.    

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Dolinar Tomaž 07:40 22.oktober 2017.

    Ddprite račun kamor lahko doniramo za rušenje :)

  • dd 09:59 26.avgust 2017.

    Navadnim smrtnikom določijo izvržbo in si tako vzamejo, tukaj bodo na denar čakali pa še 100 let.

  • Avatar Leon
    Leon 17:56 24.avgust 2017.

    Spomnim se kako so rušili upokojencu lesen vikend in mu takoj poslali položnico za rušitev ! Takrat se razen A kanala nihče ni odzval ! Sramota za Cerarja in Pahorja ! Upam,da se bodo spomnili na predsedniških volitvah .

Sorodne novice