Slovenija
90 ogledov

"Država sistemsko uničuje bohinjski turizem"

požar hotel Jezero Andraž Sodja
Bohinjski župan Franc Kramar pričakuje, da bo država pomagala pri reševanju Bohinja.

Franc Kramar je predsednika vlade Mira Cerarja, gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ter ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen povabil na obisk. Po zadnjem tragičnem dogodku, ko je prejšnji teden zgorel del edinega delujočega hotela ob obali Bohinsjkega jezera, želi, da bi skupaj poiskali rešitve za prihodnost Bohinja. 

Dve tretjini Bohinja upravlja država, ki je s svojim zakonom o Triglavskem narodnem parku pripomogla, da turistična destinacija Bohinj stagnira kljub dejstvu, da je v zadnjih letih imel največjo rast nočitev v Sloveniji, to je 15-odstotno, v pismu navaja Kramar. Prepričan je, da država že 25 let "sistemsko uničuje bohinjski turizem", med drugim je leta 2002 prodala vse bohinjske hotele z izjemo Hotela Jezero, ki pa propadajo. 

Na Občini Bohinj menijo, da brez pomoči države ne morejo naprej. Zato so na obisk povabili predstavnike vlade.

Požar prizadejal škodo bohinjskemu turizmu

V četrtek je v Hotelu Jezero izbruhnil požar. Po ugotovitvah kriminalistov in strokovnjakov Nacionalnega forenzičnega laboratorija je požar izbruhnil v mansardi objekta, kjer je bila nameščena večja klimatsko-prezračevalna naprava. 

Ogenj se je razširil še na druge prostore, ostrešje in stvari v objektu. Gasilska in policijska intervencija, ki se je začela z evakuacijo, je bila zaradi velikosti objekta, števila oseb ter močnega vetra in mraza zelo zahtevna. Požar ni terjal žrtev ali poškodovanih, je pa povzročil veliko škodo in prizadel tudi bohinjski turizem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • OneCent 07:23 12.januar 2017.

    Sral bi okoli, plačal pa nič.

  • OneCent 07:22 12.januar 2017.

    Samo preletiš spodnje komentarje in takoj ugotoviš zlobno in sebično naravo slovenceljnov. Da bi jim domačija pogorela in vse krave pocrkale, press

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:03 11.januar 2017.

    dobili bodo od zavarovalnice ,če niso zavarovani še tolk slabš za njih,polnili so žepe in zgolj le žepe ,investirali oz.vzdrževali pa nič.iz vsega lepega pridejo tudi grdi časi