Slovenija
51 ogledov

Duhovnikova ima novo službo

Mateja Duhovnik Boštjan Tacol
Mateja Duhovnik, ki so jo junija iz krivdnih razlogov razrešili z mesta predsednice uprave Darsa, ima novo službo.

Nadzorni svet javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice je danes za direktorico družbe za dobo petih let imenoval Matejo Duhovnik. Duhovnikova bo mandat nastopila 5. novembra, so sporočili iz družbe.

Nadzorniki javnega podjetja so na sredini seji odprli in pregledali vloge vseh štirih prijavljenih kandidatov na javni razpis za direktorico oziroma direktorja družbe. Vse vloge so bile pravočasne in popolne, zato so nadzorniki sejo prekinili in kandidate povabili na osebne predstavitve.

Sejo so s to točko nadaljevali danes, ko je tudi že padla odločitev o imenovanju Duhovnikove.

Duhovnikova je bila od oktobra 2009 do junija letos, ko je bila iz krivdnih razlogov razrešena, predsednica uprave Družbe za avtoceste v RS (Dars). Pred imenovanjem na čelo Darsa je med drugim osem let vodila sektor za investicije pri Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Ljubljana.

Komentarjev 8
  • Oseba_ 13:35 03.november 2012.

    A preko vez in poznanstev ?

  • Alena 11:12 26.oktober 2012.

    Slovenija se je v raziskavi Svetovnega ekonomskega forum (WEF), ki meri enakopravnost spolov, uvrstila na 38. mesto, kar je tri mesta višje kot lansko leto. Nazadovala je pri udeležbi žensk v gospodarstvu ter na področju zdravja ter deleža žensk v ...prikaži več vladi, se je pa znatno povečal odstotek žensk v parlamentu (od 14 odstotkov leta 2011 na 31 leta 2012).V njeni neposredni bližini so Bahami (37) in Šrilanka (39). Sosednja Hrvaška je na 49. mestu, Avstrija na 20., Italija pa šele na 80. Najbolje se je odrezala Islandija, ki ji sledijo Finska, Norveška in Švedska. Najslabše pogoje za bivanje žensk v primerjavi z moškimi so zaznali v Čadu, Pakistanu in Jemnu.

  • linka 10:15 26.oktober 2012.

    še vedno ne razumem...kako lahko pridejo do službe