Slovenija
23 ogledov

Eden na begu, drugi čakajo na pošto

Slovenija 08.11.2012 Dragan Tosic, Balkanski bojevnik, sojenje, sodisce v Ljublj Saša Despot
Balkanski bojevnik. Novembra izrečena sodba še ni spisana, čeprav bi morala biti v največ 15 dneh.

Ljubljansko sodišče še vedno ni spisalo in odposlalo sodbe, ki jo je konec novembra izreklo domnevnemu vodji tihotapcev kokaina Draganu Tošiću in njegovim domnevnim pajdašem. Sodišče bi moralo sodbo izdati najpozneje 15 dni po tem, ko je bila izrečena, saj ga k temu zavezuje zakon. Na sodišču pa so nasprotno prepričani, da to navodilo zanje ni obvezujoče.

Preveč obsežno

“Gre za instrukcijski rok. Sodba še ni bila odpravljena in je še v izdelavi, saj gre za obsežno in zahtevno kazensko zadevo, spis pa obsega več kot 20 tisoč strani,” pojasnjujejo na sodišču.

Sodišče je Tošića sicer oprostilo očitkov o domnevnem tihotapljenju droge, dva tedna pred tem pa je iz sodnega spisa izločilo večino domnevno zanj najbolj obremenilnih dokazov. Najvišja kazen, deset let zapora, je bila takrat izrečena Anesu Selmanu, domnevnemu tihotapcu, ki je od izreka sodbe na begu.

Komentarjev 4
  • PeterKlepec 17:37 04.februar 2013.

    Dragi zurnal24. Nekatere vaše novinarke že nekaj let hodijo na sodne obravnave in mislim da je skrajni čas, da jim kupite kakšno strokovno literaturo, ker še sedaj ne vedo kaj pomeni, da je nek rok instrukcijski. Mogoče bi tudi pomagalo, ...prikaži več če bi se na obravnavah koncentrirale na postopek in ne na določene "faktorje", ki jim očitno kradejo koncentracijo.

  • vladek 17:14 04.februar 2013.

    Kriminalci vseh dežel,združimo se v Sloveniji.Tukaj boste imeli mir.

  • Ronald Reagan 17:08 04.februar 2013.

    kaj v tem sprefukanem sodstvu še sploh kdo kaj dela?????